Europski uhidbeni nalog za poduzetnika optuženog zbog lanca prostitucije

Slovenska policija potvrdila je u četvrtak da je izdan europski uhidbeni nalog za poznatog poduzetnika Sergeja Racmana (53), koji je jedan od  18 osumnjičenih za organiziranje lanca prostitucije u njegovu klubu “Marina” kod Nove Gorice.

Za Racmanom, koji se bavi nekretninskim biznisom i upravlja lancem kinematografa, raspisana je tzv. unutarnja tjeralica, ali i europski pritvorni nalog koji je unesen u europski šengenski sustav, ali je policija uz to navela da više informacija zbog sigurnosti postupka za sada ne može otkriti.
Državno odvjetništvo je početkom godine podnijelo optužnicu protiv Racmana i više njegovih suradnika koje se sumnjiči za više kaznenih djela – zloporabe prostitucije, trgovine ljudima, te nekoliko kaznenih djela povezanih s drogama, a neki od njih su u pritvoru, objavili su slovenski mediji.
Odvjetništvo ih tereti da su, povezani u kriminalnu organizaciju, u zadnjih pet godina lancem prostitucije u noćnom klubu koji je figurirao kao sauna i salon za masažu prisiljavao na prostituciju više od 400 djelovajaka iz istočne Europe te da su u tom razdoblju na pružanju seksualnih usluga klijentima kluba protuzakonito zaradili više od 20 milijuna eura, prenose slovenski mediji.
Racman je nedostupan slovenskim vlastima jer je, kako se tvrdi, “na službenom putu” u inozemstvu. Prema nekim informacijama policije nalazi se u Slovačkoj, gdje također ima prijavljeno boravište, a prema neslužbenim vijestima u Kanadi, gdje je pobjegao jer mu u slučaju osude u Sloveniji prijeti od tri do 15 godina zatvora.

Komentiraj