EUROPSKE SVEUČILIŠNE IGRE: U Rijeci uspješni vaterpolisti i rukometaši

FaH

U srijedu su u Rijeci nastavljena natjecanja u vaterpolu, te započela natjecanja u rukometu na Europskim sveučilišnim igrama, a šest od sedam hrvatskuh ekipa koje su nastupile ostvarile su pobjede.

Na turniru vaterpolista sva tri hrvatska sveučilišta ostvarila su pobjede. U skupini A Sveučilište Rijeka je svladala NIAS iz Lyona sa 12-6, što je druga pobjeda domaćih igrača koji su u utorak svladali Edinburgh sa 12-3 i tako osigurali prvo mjesto u skupini. Sveučilište u Zagrebu je također osiguralo prvo mjesto u skupini C zahvaljujući drugoj pobjedi u dva nastupa, nakon 8-3 pobjede protiv Sankt Peterburga u utorak, u srijedu su Zagrepčani svladali mađarski Semmelweis sa 7-6. Sveučilište u Splitu je u srijedu imalo svoj prvi nastup u skupini D i ostvarilo 11-5 pobjedu protiv Sveučilišta u Amsterdamu, te će u četvrtak igrati za prvo mjesto u skupini protiv Primorskog sveučilišta iz Slovenije.

Jedina hrvatska ženska rukometna ekipa, ona Sveučilišta u Zagrebu je natjecanje na ESI započela 29-18 pobjedom protiv Porta u skupini D.

U konkurenciji rukometaša Hrvatska ima tri predstavnika, VERN je u susretu 1. kola skupine C svladao Littoral Opal Coast iz Francuske sa 28-25, Sveučilište u Zagrebu je bilo uspješnije od Litvanskog sportskog sveučilišta sa 27-21 u susretu skupine D, dok jedini koji nisu uspjeli pobijediti u srijedu su igrači Sveučilišta u Rijeci koji su protiv portugalskog Minha odigrali 27-27 u dvoboju skupine A.

Komentiraj