EUROPSKE IGRE Braća Kvesić i Ivan Huklek u polufinalu

Pretposljednjeg dana drugih Europskih igara u Minsku hrvatski karatisti Ivan i Anđelo Kvesić te hrvač Ivan Huklek izborili su nastupe u polufinalima u svojim kategorijama.

Ivan Kvesić je u kategoriji do 84 kilograma ostvario tri pobjede u isto toliko nastupa u svojoj skupini te se kao pobjednik skupine plasirao u polufinale. Redom je pobjeđivao Kosovara Alvina Karaqija sa 5-0, Crnogorca Nikolu Malovića sa 2-0 i Ukrajinca Valerija Čobotara sa 3-0. Suparnik u polufinalu oko 16 sati bit će mu Talijan Michele Martina.

I Anđelo Kvesić je u kategoriji preko 84 kilograma osvojio prvo mjesto u svojoj skupini iako je bio manje uvjerljiv od brata Ivana. On je svladao Srbina Slobodana Bitevića sa 2-0, zatim je sudačkim preglasavanjem upisao i pobjedu protiv Bjelorusa Alekseja Vodčica iako je dvoboj okončan rezultatom 2-2, da bi u završnoj borbi održao 0-0 protiv Gruzijca Gogite Arkanije, a to je obojici boraca bilo dovoljno za plasman u polufinale. Protivnik Anđelu Kvesiću u poslijepodnevnom dijelu programa bit će Nijemac Jonathan Horne.

Hrvač Ivan Huklek je do polufinala u kategoriji do 87 kilograma stigao pobjedama protiv Rumunja Vlada Marieje sa 9-0 i Rusa Bekhana Ozdojeva sa 9-8, a poslijepodne ga od 17 sati očekuje polufinalni susret protiv Azerbajdžanca Islama Abasova.

U subotu je nastupio još jedan hrvatski hrvač Ante Milković u kategoriji do 130 kilograma, ali je izgubio u 1. kolu od Azera Sabaha Šarijatija sa 0-3. Kako je Šarijati potom izgubio u četvrtfinalu, Milković je ostao i bez mogućnosti nastupa u repesažu.

Komentiraj