EUROPSKA LIGA Evo na koga može Rijeka u drugom pretkolu. Srbi, Grci, Škoti, Danci…

Autor:

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

HNL sezona tek je završila, oči navijača uprte su u ‘Vatrene’, iščekuje se Euro, ali jedno ‘klupsko’ oko uvijek je na prijelaznom roku i (ako su izborena) ždrijebu europskih natjecanja


Što se Rijeke i prijelaznog roka tiče, troše se litre tinte na manje-više: čiste špekulacije. Posao se tek zahuktava.

Danas je na Rujevici održan prvi u nizu klupskih sastanaka na tu temu. Navijačima savjet: ne zadržavajte dah. Puno toga ovisit će o Europskom prvenstvu i o tome koliko će daleko Rijeka ovog ljeta otići u Europskoj ili Konferencijskoj ligi.

Ne radi se ni taktički, ni na ho-ruk nego strateški. I MiškovićJuričićRaić-SudarČulina… Svi oni jako dobro znaju da su oni pravi transferi i ključne odluke tek pred njima.

KRUMPIRIŠTA I TRAVNJACI Evo koji su klubovi dobili HNL i UEFA licence za sljedeću sezonu

Pa pripremaju teren da budu spremni za svako ugodno ili neugodno iznenađenje koje se može dogoditi. Ono što svi drže vrućom temom, to zapravo i nije.

U tri riječi: Rijeka ima trenera.

Bude li ikakvih promjena (ili čak samo naznaka promjena), doći će i do vas. Na adresi na kojoj upravo boravite, Nacional.hr.

NEVJEROJATNA ITALIJA Ako Fiorentina večeras pobijedi Olympiacos, pola Serie A igrat će u Europi

U međuvremenu, polako se kristaliziraju stvari što se starta europskog puta tiče. Rijeka ga započinje 25. srpnja u drugom pretkolu Europske lige.

Kao klub nositelj. Zajedno s Ajaxom, Bragom, Trabzonsporom, Rapidom… Ždrijeb je 19. lipnja, mogući protivnici još se uvijek definiraju no neki su već poznati.

Rijeka bi na putu prema play-offu mogla na: škotski Kilmarnock, srbijansku Vojvodinu, danski Silkeborg, grčki Panathinaikos te pobjednike iz parova prethodnog pretkola među kojima bi mogli biti Wisla Krakow, ciparski Pafos i mađarski Paks.

ATALANTA: DOK SVIRA RADIO Pašalić Mariooo! Dostigao Perišića, oborit će rekord Serie A

Izbjeći Panathinaikos je vjerojatno svačija prva pomisao. A nekako ni sudar s poljskom Wislom ne zvuči primamljivo.

S druge strane, nitko živ ne zna s kakvom će momčadi Rijeka u te europske okršaje pa je bolje niti ne razmišljati o tome tamo do 20. lipnja za kad je Željko Sopić zakazao prvo okupljanje i početak ljetnih priprema.

Još jedno dugo toplo ljeto. S naglaskom na – dugo. I što je duže moguće: europsko. Da se, ako ne kroz EL, a onda barem preko Konferencijske lige dođe do skupina europskog natjecanja.

Riječani tri godine zaredom nisu bili miljenici ždrjebova pa na taj užitak čekaju od 2021. kad je na klupi sjedio Simon Rožman.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.