Europska komisija osigurala 232 milijuna eura za borbu protiv epidemije koronavirusa

Europska komisija je najavila novi paket od 232 millijuna eura za učinkovitiju borbu protiv širenja COVIDA-19 diljem svijeta.

Nakon pojave virusa u Italiji, Komisija je povećala podršku za države članice u kontekstu pripremnih, izvanrednih ili planiranih mjera. Zajednička misija stručnjaka iz Europskog centra za sprečavanje i kontrolu bolesti i Svjetske zdravstvene organizacije otputovat će ovog tjedna u Italiju kako bi pomogla talijanskim vlastima. 

“Broj novih slučajeva nastavlja rasti i javno zdravstvo je naš prioritet. Međunarodna zajednica mora surađivati kako bi se poboljšalo stanje pripravnosti u Europi, Kini ili drugdje. Europa mora povesti primjerom”, izjavila je Ursula von der Leyen, predsjednica Europske komisije. 

Prema posljednjim dostupnim informacijama broj zaraženih se popeo na 79.360 a umrlih na 2.619. broj ljudi koji su se uspješno oporavili od ove bolesti iznosi 24.973. 

Sve veći broj zaraženih koronavirusom izvan Kine potvrđuje zabrinutost Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) zbog opasnosti širenja epidemije, ocijenili su stručnjaci, pozivajući na pojačan oprez.

 

Komentiraj