EUROKUP Vrdoljak: Sintez je favorit

Ivo Cagalj/PIXSELL

Nadam se da ćemo se plasirati u finale iako su Rusi favoriti, kazao je trener vaterpolista splitskog Mornar Brodospasa Zdeslav Vrdoljak uoči prvog polufinalnog sraza Eurokupa protiv ruskog Sintez Kazanja u srijedu u Splitu, dok je uzvrat u Rusiji  tjedan dana kasnije.

“U ovom polufinalnu vaterpolisti Sintez Kazana su favoriti ali u sportu ne pobijeđuju uvijek favoriti tako da se nadam prolasku moje momčadi u finale i da ćemo biti uspješniji nego prošle godine kada smo u polufinalu Eurokupa eliminirani od talijanske ekipe Acquachiare,” rekao je Vrdoljak na konferenciji za novinare.
Naglasio je kako su svi vaterpolisti Mornara zdravi i iznimno motivirani za polufinallni sraz protiv Sinteza, ali je i upozorio kako je njegova momčad mlada.
“Eksplodirat ćemo na sutrašnjoj utakmici , ali hoćemo pri tomu možda otići u negativnom smjeru pa se malo prepasti ruske momčadi jer mi smo mlada ekipa- tu nisam siguran. Ali znam da ćemo skočiti u bazen i poginuti od prve do zadnje minute i siguran sam da ćemo sutra dati svoj maksimum,” poručio je strateg vaterpolista Mornara.

Za rusku momčad Sinteza Vrdoljak je istaknuo da je respektabilna i u financijskom i u organizacijskom smislu .
“Ekipa Sinteza  igra iznimno pokretno, njihovi igrači brzo plivaju i oni su stara ruska vaterpolska škola. U toj ekipe poluge igre su nekadašnji vaterpolisti Mornara Srđan Antonijević i Jure Marelja koje jako dobro poznajemo,” kazao je Vrdoljak, koji neće biti na klupi u srijedu već će Mornar voditi Hrvoje Bobanović, budući da je LEN kaznio Vrdoljaka sa šest mjeseci suspenzije zbog nedoličnog ponašanja u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Eurokupa u prosincu prošle godine u Rumunjskoj.

Komentiraj