EURO2016 Francuska policija traži zatvaranje fan zone u Parizu

Pixabay

Francuska policija razmišlja o zatvaranju fan zone koja prima više od 90 tisuća ljudi u Parizu. Michel Cadot je u pismu ministru unutarnjih poslova Bernardu Cazeneuveu ovaj zahtjev objasnio ‘iscrpljenošću’ policije i terorističkim prijetnjama, javlja agencija AFP.

Pariz je jedan od deset gradova domaćina Europskog prvenstva koje počinje za osam dana. Ovog tjedna SAD je upozorio kako bi ovaj turnir mogao biti veliki ‘magnet’ za teroriste. “Veliki broj turista koji će ovog ljeta posjetiti Europu predstavljat će metu za teroriste”, poručili su iz State Departmenta. Pariz je fan zonu namjeravao postaviti ispod slavnog Eiffelovog tornja.

U fan zoni će se prenositi svaka utakmica sa prvenstva, ali Cadot poziva da se zatvori tijekom 12 utakmica koje će se odigrati u Parizu.Ministar unutranjih poslova još nije odgovorio na zahtjev. Tijekom održavanja turnira u Francuskoj se očekuje i do milijun stranih navijača. U zemlji još uvijek vlada izvanredno stanje, od prošlogodišnjih terorističkih napada.

Komentiraj