EURO 2020: Hrvatska grupnu fazu igra u Londonu i Glasgowu

U Bukureštu je održan ždrijeb Europskog prvenstvo 2020. godine koje će se od 12. lipnja do 12. srpnja igrati u 12 gradova diljem kontinenta povodom 60. obljetnice europskih prvenstava.

Na kontinentalnoj smotri će po drugi put sudjelovati 24 reprezentacije koje će biti raspoređene u šest skupina. Prve dvije reprezentacije iz svake skupine te četiri najbolje trećeplasirane ostvarit će plasman u osminu finala.

Do sada je poznato 20 sudionika natjecanja, a to su: Belgija, Italija, Rusija, Poljska, Ukrajina, Španjolska, Francuska, Turska, Engleska, Češka, Finska, Švedska, Hrvatska, Austrija, Nizozemska, Njemačka, Portugal, Švicarska, Danska i Wales koje su plasman izborile kroz kvalifikacijske skupine, a četiri mjesta su rezervirana za pobjednike playoffa Lige nacija koji se igra koncem ožujka iduće godine.

Hrvatska je uoči ždrijeba bila raspoređena u drugu jakosnu skupinu tako da nije mogla biti u grupi s Francuskom, Poljskom, Švicarskom, Nizozemskom i Rusijom. Kako sudionici EURA koji su ujedno i domaćini imaju pravo igrati na domaćem terenu tako je znatan dio ždrijeba bio automatski poznat.

Ždrijeb je odlučio da će izabranici Zlatka Dalića biti smješteni u skupini D zajedno s Engleskom s kojom će i otvoriti prvenstvo u nedjelju, 14. lipnja na Wembleyju te Češka (19. lipnja / Hampden Park) i pobjednik doigravanja u kojem sudjeluju Škotska, Izrael, Norveška i Srbija (23. lipnja / Hampden Park).

Ždrijeb grupne faze Europskog prvenstva:

Komentiraj

nacional banner
nacional banner