Nakon što su danima bili zatvoreni u “zlatnom kavezu” hotela Barriere du Golf hrvatski nogometni reprezentativci napokon su dobili priliku prošetati i malo bolje upoznati Deauville, njihov francuski dom za vrijeme Europskog prvenstva.

“Vatreni” su nakon utakmice protiv Češke, kao što je najavio izbornik Ante Čačić, trebali imati malu feštu, no nakon što hrvatska ostala bez pobjede, a naši huligani se još jednom “proslavili” nikome nije bilo do velikih provoda.

Autobusom su se dovezli do središta grada, gdje su popili piće i malo se prošetali po mondenom Deauvilleu, koji je najbliže i najotmjenije ljetovalište francuskoj prijestolnici. Mjesto je poznato kao pariška rivijera i jedno od najprestižnijih turističkih mjesta u cijeloj Francuskoj.

Zamišljeno je prije sto pedeset godina za visoko društvo i bogataše, a uzor mu je bio sam Pariz. Deauville je trebao biti druga prijestolnica, ali na moru. Tijekom godina je izgubio nešto od svoga sjaja, ali pariško visoko društvo i dalje obožava ovo normandijsko kupalište.

Deauville je poznat i po svojoj velikoj pješčanoj plaži, “kraljici” normandijskih plaža uz koju se nalazi 643 metara dugačka drvena Promenade des Planches.

Šetnja hrvatskih reprezentativaca izazvala je veliko zanimanje lokalnog stanovništva, posebno mlađih koji su koristili svaku priliku za fotografiranje s Lukom Modrićem, Marijem Mandžukićem, Ivanom Perišićem i ostatkom hrvatske vrste.

U šetnju su izašli i članovi stručnog stožera predvođeni izbornikom Antom Čačićem i njegovim pomoćnicima Josipom Šimunićem, Antom Mišom i Marijanom Mrmićem.

“Vatreni” su smješteni u hotelu Barriere du Golf, diskretno uvučenim u zelenilo, a svega pet minuta vožnje od centra mjesta i plaže. Hotel ima 159 soba i 11 apartmana. Ovaj hotel je poznat kao “raj” za ljubitelje sportskih aktivnosti. Svojim gostima nudi niz sadržaja od tenisa, plivanja, vožnje biciklom, golf terena sa 18 rupa…

Hrvatska reprezentacija nakon dva kola drži drugo mjesto u skupini D sa četiri boda i praktički je osigurala plasman u osminu finala. U vodstvu je Španjolska sa šest bodova, Češka ima bod, a na začelju je Turska s dva poraza.

Posljednju utakmicu u skupini naši imaju 21. lipnja u Bordeauxu sa Španjolskom (21 sat), a istovremeno će u Lensu igrati i Češka – Turska.

Komentiraj