Premda su mnogi sa zebnjom promatrali sastav koji je Ante Čačić poslao na noge dvostrukim europskim prvacima Španjolcima, ‘Hrvatska koja dolazi’, kako je tu momčad nazvao izbornik, srušila je moćnu ‘furiju’, a klupski suigrači iz Dinama Marko Pjaca i imenjak mu Rog bili su među pet novih lica koja je Čačić uvrstio u sastav.

“Iza nas je utakmica karijere”, kazali su gotovo uglas dan poslije velije pobjede.

Pjaca je dodao kako to nije bila samo utakmica karijere, već i natjecanje karijere.

“Prve minute na velikom natjecanju protiv velike Španjolske. Za mene je to bila posebna stvar, naravno da smo sretni”,. kazao je Pjaca, dok je Rog dodao:

“Presretni smo, bilo je super. Uz ovakvu kvalitetu i igru i naše zajedništvo možemo napraviti velike stvari. Moramo nastaviti u istom ritmu.”

Rog je otkrio kako ih nije poljuljalo loše otvaranje utakmice i vodstvo suparnika.

“Ne treba negativno razmišljati. Kada smo pohvatali konce igre pokazali smo zajedništvo i karakter. Nismo izgubili vjeru u sebe i to nam se vratilo“, dodao je Rog.

Mladić iz Nedeljanca pokraj Varaždina dio je novog vala hrvatske nogometne reprezentacije od koje se očekuju velike stvari. Uz dosad već dokazane mlade igrače poput Kovačića, Halilovića, Kramarića, Jedvaja i Ćorića, Rog je jedan od najperspektivnijih naših igrača. Da će zaigrati protiv aktualnih europskih prvaka, doznao je 24 sata prije utakmice.

“Dan prije utakmice na treningu smo saznali konačnu odluku o sastavu. Bio sam uzbuđen i sretan“, priznao je Rog.

Pjaca je dodao kako nije bilo velikog slavlja nakon susreta, jer već za tri dana slijedi novi izazov.

“Nije bilo velikog slavlja jer nova utakmica dolazi vrlo brzo. Koncentrirani smo na iduće izazove, ovdje smo došli napraviti veliki rezultat”, kazao je Pjaca.

Na tvrdnju kako nam se otvorio ždrijeb, obojica su bila vrlo oprezna u prognozama.

“Još nismo sigurni na koga idemo, ima dosta kombinacija. Ždrijeb je povoljan, ali ovo je Europsko prvenstvo i ovdje nema laganih utakmica. Međutim, možemo reći da donji dio ždrijeba djeluje teže”, naglasio je Pjaca.

Na tvrdnju francuskih novinara kako je hrvatska reprezentacija iznenađenje turnira, Rog je bio drugog mišljenja.

“Ne bih rekao da smo iznenađenje. Igramo dobar i kvalitetan nogomet, a igrači nam igraju u vrhunskim klubovima. Imamo sjajnu atmosferu i možemo daleko dogurati”, poručio je Rog.

Pjaca je nakon utakmice mijenjao svoj dres s Moratom, no Rog je dres sačuvao kao uspomenu na prve minute na velikom natjecanju.

“Nisam razmišljao o tome, išao sam pozdraviti navijače. Radije ću dres sačuvati za sebe”, poručio je na kraju.

Komentiraj