U nazočnosti predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijele Žalac i ministra zdravstva Milana Kujundžića Općoj bolnici Zadar danas su dodjeljena sredstva u iznosu od 50 milijuna kuna za Izgradnju i opremanje dnevnih bolnica, odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju OB te adaptaciju i opremanje Dnevne bolnice Službe za kirurgiju.

Kako piše Zadarski.hr, na potpisivanju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz EU fonda za regionalni razvoj nazočili su župan Stipe Zrilić i ravnatelj OB Zadar Željko Čulina koji je ugovor potpisao.

Ukupna raspoloživa bespovratna sredstva iz ovog Fonda po Pozivu za dodjelu bespovratnih sredstava (Poziv: Poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i/ili dnevnim krirurgijama) iznose 725,48 milijuna HRK.

Maksimalni iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti prihvatljivim zdravstvenim ustanovama isključivo za jedan projekt iznosi 50 milijuna kuna. Projekt se može financirati u iznosu 100 posto prihvatljivih izdataka, do maksimalno utvrđenog iznosa. Postupak dodjele sredstava provodi se po načelu prvenstva prema datumu i vremenu podnošenja projektnog prijedloga, a do iskorištenja sredstava, piše Zadarski.

Projektom je predviđena priprema gradilišta za izgradnju nove zgrade Odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju a nakon rušenja postojeće zgrade odjela za infektologiju. Projektom je također predviđena adaptacija postojeće zgrade kirurgije kao i nabava odgovarajuće opreme dnevne bolnice.

Važno je naglasiti da su prihvaćene sve predložene projektne aktivnosti te je Općoj bolnici Zadar odobreno 49.998.615,00 HRK.

Komentiraj