Marko Prpic/PIXSELL

Etlinger (SDP): Treba promijeniti neka imena u gradu – gradonačelnika i predsjednika Skupštine

Komentirajući prijedlog predsjednika zagrebačke Gradske skupštine Andrije Mikulića (HDZ) za preimenovanje Trga maršala Tita u Kazališni trg i prijedlog gradonačelnika Milana Bandića da se o tome organizira referendum, gradski zastupnik SDP-a i tajnik zagrebačke organizacije stranke Dominik Etlinger u subotu je poručio kako se slaže da je nužno promijeniti neka imena u gradu, ali prije svega – ime gradonačelnika i ime predsjednika Gradske skupštine.

Etlinger dodaje i kako Mikulić i Bandić ideološkim raspravama bježe od svakodnevnih problema građana Zagreba.

“Žao mi je da HDZ i njihov predsjednik Skupštine u Zagrebu ne primjećuju problem korupcije i netransparentnosti, uništavanja i otuđivanja javnih prostora, štetan sustav gospodarenja otpadom, loše uvjete u vrtićima i školama, a problem im je ime nekog trga ili neke ulice”, rekao je Etlinger te dodao kako su u HDZ-u uvijek znali prepoznati “prave” životne probleme građana pa tako ih “prepoznaju” i pred ove izbore.

Osim toga, dodao je, Bandić, koji 16 godina nije uspio riješiti problem otpada i druge navedene probleme, sada želi organizirati referendum o tom pitanju.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine i predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić najavio je preimenovanje Trga maršala Tita u Kazališni trg o čemu, kako je rekao, očekuje Bandićevu potporu. Bandić je pak na skupu svoje stranke rekao kako se o tome trebaju izjasniti građani na referendumu i da to može biti ‘peta kutijica’ na lokalnim izborima 21. svibnja 2017.

Komentiraj