Problemi s vidom mogu se javiti bilo kada i bilo kome, bez obzira na godine, prilike i status. Najveći broj problema pronalazimo u onim najugroženijim skupinama društva te u nerazvijenim krajevima svijeta. U nastojanju da podignemo svijest o potrebi za dobrim vidom i pomognemo osobama koje nemaju dostupnu kvalitetnu korekciju vida, Essilor kao vodeći svjetski proizvođač optičkih rješenja je zajedno s partnerima projekta obilježio ovogodišnji Svjetski dan vida nacionalnom dobrotvornom akcijom – donacije kompletnog rješenja za korekciju vida socijalno ugroženim.

Essilor Hrvatska zajedno s L’Occitaneom Hrvatska i L’Occitane Zakladom je donirao dioptrijske naočale za sto nosioca. Svaki korisnik napravio je detaljnu provjeru oštrine vida na studiju optometrije Veleučilišta Velika Gorica, dok su učenici Tehničke škole Ruđer Bošković, smjer Tehničar za očnu optiku, proveli ugradnju naočalnih leća u okvire. Akciju je podržala i humanitarna zaklada Lions koja se angažirala oko pronalaska korisnika donacije u organizaciji Green and more.

“Dobar vid je izuzetno važan za kvalitetu našeg života. Omogućava nam da učimo, radimo, komuniciramo s okolinom i iskoristimo svoje potencijale. Essilorova misija je učiniti dobar vid pristupačan svima. Suvremeni život donosi brojne izazove koji su vezani uz naš vid, stoga su inovativnost i proizvodi koji pomažu ljudima u brizi za očuvanje jednog od najvažnijih osjetila temelj našeg poslovanja. Ako dijelimo isti svijet, zašto ne bismo i dobar vid“, izjavila je Nives Šeremet, direktorica Essilor Adria.

Tijekom cijele godine, s posebnim naglaskom na listopad, kada se drugi četvrtak u mjesecu obilježava Svjetski dan vida, Essilor aktivno radi na osvješćivanju prevencije o važnosti dobrog vida. Organizator je brojnih akcija besplatnih provjera vida samostalno i s različitim partnerima, kao što su Knjižnice grada Zagreba i L’Occitane, sudjelovanje u Nacionalnom projektu sigurnosti na cestama u preventivnoj akciji ‘Dobar vid za sigurnost u prometu’ i uvijek uz podršku studenata optometrije Veleučilišta Velika Gorica.

“Drago mi je da se ovakvim akcijama educira javnost i podiže svijest o značaju dobrog vida. Hvala organizatorima koji su me pozivavli da podržim ovu humanitarnu akciju, a današnji Svjetski dan vida sam iskoristila da i sama provjerim svoj vid. Pregled je jednostavan i koristan. Preporučujem svima da ga rade jedanput godišnje“, izjavila je Manuela Svorcan, glumica i pjevačica.

Komentiraj