ESIH: “Izdaja nije izdaja dok je ne počine najbliži ljudi”

Predsjednica stranke Neovisni za Hrvatsku Bruna Esih u ponedjeljak se, nakon održanog sabora stranke u Zadru, obratila medijima i odgovorila na optužbe koje je na njen račun izrekao Zlatko Hasanbegović.

“Nemam ja poruke za neke ljude. Ti događaji su za nas sve teško razočaranje i veselje nije onakvo kakvo bi bilo da su Neovisni za Hrvatsku mogli nastaviti s radom”, kazala je novinarima Esih.

“Unazad dvije godine smo napravili sjajne stvari i žao mi je zbog odluke mojih kolega, koji su napravili krivu procjenu, jer su pomislili da mogu dobiti ovu bitku. Kad netko zna da gubi i da ne može na način na koji je to uobičajeno i zakonito dobiti ono što želi, pristupa nekim drugim načinima i pokušajima. To ovdje nije slučaj, zato i jest ovaj sabor u Zadru, koji je napravljen prema statutu i svim zakonima i propisima Republike Hrvatske”, dodala je.

Esih kaže kako je danas danas potvrđeno da je ona još uvijek aktualna predsjednica stranke, kao i da je NHR dobio novo predsjedništvo i nove članove središnjih tijela. Upitana koja je sudbina Zlatka Hasanbegovića u stranci, Esih je rekla da uopće ne zna što se sve događalo u Zagrebu. “Za svoju sudbinu u životu općenito ljudi su sami zaslužni. Odrasli smo ljudi, donosimo odluke i stvari s kojima se moramo nositi, jer ako ne možemo, onda ne zaslužujemo zvati se političari”, rekla je Esih.

Naglašava kako smatra da ovo još uvijek nije završena priča. “Ja sam ostala uz Hasanbegovića, tko je taj koji je igrač? Izdaja se ne zove izdajom dok je ne počine najbliži ljudi”, zaključila je.

Komentiraj