Ericsson i MIT surađuju na razvoju nove generacije mobilnih mreža

Unsplash/Tyler Lastovich

Tvrtka Ericsson i poznato istraživačko sveučilište Massachusetts Institute of Technology (MIT) surađuju na dva istraživačka projekta, koji bi trebali predstaviti nove spoznaje u području infrastrukture i sljedeće generacije mobilnih mreža, piše ictbusiness.info.

Dolaskom i uvođenjem brze 5G mreže, brojni znanstvenici i stručnjaci su već pričali o karakteristikama 6G mreže, koja bi trebala dodatno naglasiti osobitosti kao što su velike brzine prijenosa podataka, niska latencija, pouzdanost te smanjiti nedostatke.

Ericsson istražuje kognitivne mreže koje se oslanjaju na umjetnu inteligenciju za omogućavanje sigurnog, visokoautomatiziranog rada mreža, kojeg pokreću podaci. Otkriva se kako bi kompanija uz znanstvenike laboratorija MIT Research Laboratory of Electronics (RLE) trebala nadograditi znanje o dizajniranju litijskih čipova. Manja potrošnja energije i sustavi umjetne inteligencije bi trebali omogućiti izvođenje zadataka, dostupnost, povezivanje i kontrolu još jednostavnijima.

“Kombinacijom našeg znanja i Ericssonovog iskustva u mobilnoj tehnologiji, želimo razviti hardver koji će omogućiti uzbudljive nove aplikacije na rubu koje koriste umjetnu inteligenciju i čine značajne iskorake u sljedećoj generaciji mobilnih mreža“, objasnio je Anantha P. Chandrakasan, dekan MIT School for Engineering.

Komentiraj