Eric Clapton podržao kampanju Van Morrisona za spas izvođenja glazbe uživo

Kampanja Van Morrisona za spas glazbe uživo uzima sve više maha. Tako ga je ovih dana podržao i slavni Eric Clapton podržavajući ideju da se unatoč koronavirusu ponovno otvore klubovi punim kapacitetom. Vršnjak Vana Morriosna, 75-godišnji Clapton tom je prilikom izjavio: „Duboko je uznemirujuće vidjeti koliko se malo koncerata održava zbog raznih ograničenja i lockodowna. Mnogo nas je koji podržavamo Morriosna i njegove napore da spasi živu glazbu. On je nadahnuće! Moramo ustati i zbrojiti se jer moramo pronaći izlaz iz ovog nereda. O alternativi ne vrijedi razmišljati. Izvođenje glazbe uživo možda se nikada više neće oporaviti. ”

Prošli tjedan je Morrison održao tri koncerta u Palladiumu, ali po strogim epidemiološkim uvjetima, te objavio prvu od tri najavljene pjesme koje je posvetio borbi protiv sve strožih zakona u borbi protiv koronavirusa. Riječ je o pjesmi „Born to be free“, dok je za 9. listopada najavio pjesmu „As I Walked Out“, te 23. listopada i pjesmu „No More Lockdown“. „Hvala svima koji su došli u Palladium i koji su podržali moj novi singl. Svirke su bile sjajne i dokazale su da se izvedbe uživo mogu održavati. Sada je još potrebno da vlada dodatno ublaži ograničenja i potakne povjerenje kako su takvi koncerti sigurni, a mjesta gdje se održavaju nastupi sigurna“, izjavio je nakon održanih koncerata Morrison.

Izvođenje glazbe uživo bilo je zabranjeno u Velikoj Britaniji od ožujku kada je uveden lockdown. Nastupi su potom ponovno dozvoljeni od 1. kolovoza, ali ih je moguće održavati u zatvorenim prostorima uz fizički distanciranu publiku. Međutim, brojni vlasnici klubova i glazbenici izrazili su zabrinutost zbog toga jer je novi model financijski neisplativ.

Komentiraj