Eric Clapton protivi se nastupima pred publikom koja mora biti cijepljena

Eric Clapton je izjavio da neće nastupati na koncertima u Velikoj Britaniji na kojima se za ulazak od publike traži dokaz o cijepljenju.

Veliki gitarist i uz Van Morrisona sve istaknutiji ‘antivakser’ Eric Clapton pobunio se nakon što je britanski premijer Boris Johnson proglasio da mjesta događaja na kojima se očekuje velika gužva moraju od posjetitelja tražiti potvrdu da su cijepljeni.

Clapton je tim povodom izjavio: “Nakon najave britanskog premijera u ponedjeljak, 19. srpnja 2021., osjećam dužnost obratiti se vlastitim priopćenjem: želim reći da neću nastupiti ni na jednoj pozornici i u dvorani u kojoj je publika diskriminirana. Ako ne bude predviđeno da svi ljudi mogu doći na koncert, zadržavam pravo otkazati svoje koncerte.” Izjavu je objavio Robin Monotti Graziadei, londonski aktivist protiv lockdowna.

Gitarist je nedavno dao naslutiti da razmišlja o iseljavanju iz Velike Britanije u potpunosti zbog zdravstvenih ograničenja: “Puno sam razmišljao o odvođenju svoje obitelji iz Engleske”, rekao je prošlog mjeseca u jednom intervjuu.

Clapton je također ispričao o teškim nuspojavama koje je imao nakon primanja cjepiva AstraZeneca početkom ove godine, rekavši: “Ruke i noge su mi bile smrznute, utrnule ili su gorjele i bile su prilično beskorisne dva tjedna. Bojao sam se da više nikada neću svirati. Patim od periferne neuropatije i nikada ne bih smio biti blizu igle. ”

Komentiraj