Eric Cantona dobitnik ovogodišnje nagrade Predsjednika UEFA-e

Slavni francuski nogometaš Eric Cantona u četvtak će primiti Nagradu predsjednika UEFA-e te će se tako priključiti prijašnjim dobitnicima Raymondu Kopi, Johanu Cruyffu i Davidu Beckhamu, objavila je u utorak Europska nogometna federacija.

Legendarni napadač Manchester Uniteda, koji je karijeru započeo u Auxerreu, a onda je nastavio u Marseilleu, Nîmesu i Leedsu, kako stoji na stranicama UEFA-e, nagradu je dobio ne samo zbog karijere igrača visokog kalibra, nego i zbog svoje osobnosti zbog koje je odbijao kompromis i branio svoje vrijednosti.

Danas 53-godišnjak, Cantona je nakon umirovljenja, pridonio razvoju nogometa na pijesku te je postao glumac. Jednu od uloga ostvario je i u filmu Dejana Aćimovića, ‘Anka’ iz 2017. godine.

Nagrada predsjednika UEFA-e ustanovljena je 1998. i dodjeljuje se “istinskim protagonistima” koji su sudjelovali u “razvoju i uspjehu nogometa”.

Predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin nagradu Cantoni uručit će u četvrtak u Monacu, gdje se održava ždrijeb skupina Lige prvaka.

Komentiraj