Erdogan: Upozorili smo Belgiju na jednog bombaša, oni su nas ignorirali

FaH

Recep Tayyip Erdoğan, predsjednik Turske, iznio je šokantne tvrdnje koje bacaju neko drugo svjetlo na jučerašnja događanja u Bruxellesu. Erdogan je bez kočnice rekao da je jednog od napadača iz Bruxellesa Turska uhitila još prošle godine te ga deportirala.

“Jedan od bombaša samoubojica uhićen je u lipnju prošle godine na granici Turske i Sirije kod grada Gaziantepa. Nakon uhićenja, deportirali smo ga”, kazao je Erdogan kojega vodeće svjetske agencije citiraju različito, pa Reuters tvrdi da je izjavio kako je napadač izručen Nizozemskoj, a Associated Press i France Press spominju Belgiju, piše portal Jutarnji.

Poslije je zbrku riječio jedan turski vladin dužnosnik koji je za AP potvrdio da je terorist izručen Nizozemskoj. Ona ga je vrlo brzo pustila na slobodu budući da ga belgijske vlasti nikako nisu mogle povezati s terorističkim napadima.

 U svakom slučaju, napadač je nakon izručenja pušten na slobodu, a predsjednik Erdogan kaže da je njegova država izvijestila Belgijce da je riječ o vrlo opasnom čovjeku.

Erdogan nije spominjao nikakva imena, no poslije je turska vlada potvrdila da je mislio na Ibrahima El Bakraouija, čovjeka koji se raznio u zračnoj luci, prenosi Jutarnji.

Komentiraj