EPK školarcima raspisao natječaj za kratku priču

Sutra počinje teći natječaj za kratku priču za mlade autore i autorice, učenike osnovnih i srednjih škola do 19 godina starosti “FEKP19”, koji su raspisali Europska prijestolnica kulture, Gradska knjižnica Rijeka i Festival europske kratke priče (FEKP), objavili su organizatori.

“FEKP19 želi čuti misli, snove, nadanja i fantazije djece i mladih, u formi kratkih priča te su pozvani svi zainteresirani da napišu kratku priču na temu ‘Vizije budućnosti’. Žanr biraju sami autori, od kojih se želi doznati kako po njima izgleda budućnost i što nam ta budućnost poručuje ili pak kako u budućnost izgleda njihov život, kvart ili ulica, odnosi s prijateljima, ljubav i rad, svijet u cjelini. Žive li u harmoniji s prirodom i jedni s drugima ili ih muče krize i ratovi? Tko su heroji, a tko novi anti-heroji?”, zamisao je natječaja.

Mogu se prijaviti do tri neobjavljene priče, a uz kratku biografiju autora šalju se na e-mail adresu [email protected] uz obaveznu naznaku – za FEKP19. Uz priču treba i privolu o zaštiti osobnih podataka koja se, zajedno sa svim ostalim uvjetima natječaja, nalazi na web stranici rijeka2020.eu.

Najbolje priče bit će predstavljene na Festivalu Europske kratke priče u Rijeci, jednom od središnjih književnih događaja u Hrvatskoj, koji se održava od 4. do 9. listopada 2020.g. Autoru najbolje priče osiguran je dolazak u Rijeku na Festival europske kratke priče i svečano proglašenje najboljih priča.

Priče će ocjenjivati žiri u sastavu pisac i novinar Davor Mandić, spisateljica Dunja Matić, profesorica Helena de Karina, novinar i pisac Srđan Sandić i pjesnikinja Monika Herceg.

Natječaj je otvoren od sutra do 20. kolovoza.

Komentiraj