FaH

EPILOG BELGIJSKE AKCIJE: Pet od sedam osumnjičenih pušteno u Bruxellesu, među kojima brat jednog od napadača

Pet od sedam privedenih u Belgiji u sklopu istrage o atentatima u Parizu, oslobođeno je među kojima Mohamed Abdeslam, brat jednog od bombaša samoubojice, doznaje se u ponedjeljak od pravosudnih izvora u Bruxellesu.

Ukupno je pet osoba pušteno, a dvije su i dalje u pritvoru, navelo je belgijsko tužiteljstvo, prenosi AFP.

Prema privatnom kanalu RTL-TVI dvije osobe zadržane u pritvoru su vlasnik i pratitelj automobila kontroliranog u subotu ujutro u Cambaraiu, na sjeveru Francuske na autoputu A2 u smjeru Belgije, koji je zaustavljen u Molenbeeku kasnije u subotu.

Tužiteljstvo nije objavilo identiitet dvojice muškaraca.

Mohamed Abdeslam je pušten bez ikakve optužnice, što znači da nema nikakvih indicija protiv njega, precizirala je njegova odvjetnica Nathalie Gallant, prenosi AFP.

Njega je sredinom dana ispitao istražni sudac i pustio, rekla je odvjetnica.

“On ima alibi. U petak navečer je bio s suradnikom u Liegeu gdje rade na obnovi jednog bara. Izjave njegovog kolege i telefonski razgovori potvrđuju da nije mogao biti u petak u Parizu”, rekla je njegova odvjetnica i dodala da on nije kontaktirao s braćom posljednjih dana.

Mohamed Abdeslam, djelatnik u općini Molenbeeka, gdje se koncentrira belgijski dio istrage, je brat Brahima Abdeslama, jednog od bombaša samoubojica koji se raznio tijekom atentata. Treći brat Salah Abdeslam je ključni osumnjičenik u istrazi atentata u Parizu.

Velika policijska operacija potrage za osumnjičenikom za napade u Parizu završila je popodne u Bruxellesu bez rezultata, javljaju lokalni mediji.

Opearcija je provedena u četvrti Molenbeeku.  Policija je tražila 26-godišnjeg Salaha Abdeslama, Francuza rođenog u Bruxellesu, koji se smatra osmim napadačem u Parizu i jedinim koji je pobjegao. Za njim je rapisana međunarodna tjeralica.

Komentiraj