EP2019 Hrvatske košarkašice u skupini s Italijom

FaH/ Damir SENČAR

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija igrat će u skupini H kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će 2019. godine organizirati Latvija i Srbija, odlučeno je na ždrijebu u Munchenu.

Hrvatske košarkašice će igrati u skupini zajedno sa Švedskom, Italijom i Makedonijom.

U kvalifikacijama će sudjelovati 32 reprezentacije koje će se boriti za 14 mjesta, dok zemlje domaćini, Latvija i Srbija izravno idu na prvenstvo.

Reprezentacije su podijeljene u osam skupina po četiri ekipe. Prvoplasirane iz tih skupina idu izravno na Europsko prvenstvo 2019 i šest najboljih drugoplasiranih.

Utakmice će se igrati u tri kvalifikacijska kruga. Prvi je na rasporedu od 6. do 16. studenog 2017. godine, drugi od 5. do 15. veljače 2018., te treći kvalifikacijski ciklus od 12. do 22. studenoga 2018. godine. U svakom ciklusu sve reprezentacije će odigrati po dvije utakmice.

Odabranice izbornice Anđe Jelavić kvalifikacije će otvoriti 11. studenog kod kuće protiv Švedske, a četiri dana kasnije gostovat će u Italiji.

Posljednji put hrvatske košarkašice sudjelovale su na Eurobasketu u Mađarskoj i Rumunjskoj 2015. godine gdje su zapele u skupini. Ove godine nisu sudjelovale na EP-u u Češkoj na kojem je slavila Španjolska

KVALIFIKACIJSKE SKUPINE:
Skupina A: Bosna i Hercegovina, Island, Crna Gora, Slovačka
Skupina B: Estonija, Poljska, Bjelorusija, Turska
Skupina C: Albanija, Litva, Mađarska, Turska
Skupina D: Portugal, Velika Britanija, Izrael, Grčka
Skupina E: Finska, Rumunjska, Slovenija, Francuska
Skupina F: Bugarska, Nizozemska, Ukrajina, Španjolska
Skupina G: Švicarska, Njemačka, Češka, Belgija
Skupina H: Makedonija, HRVATSKA, Švedska, Italija

Komentiraj