Nacional

EP usvojio amadman Ruže Tomašić, Petir tvrdi da je njen

Usvajanje amandmana Ruže Tomašić u Europskom parlamentu kojim se ponovno omogućava korištenje okružujućih mreža plivarica u Jadranu priopćenjem je sebi pripisala europarlamentarka Marijana Petir.

Marijana Petir tvrdi u prioćenju da je taj amandman njezin. Obje je u srijedu kontaktirao dnevnik.hr. Petir kaže kako je uloženo 711 amandmana, te je moguće da je netko podnio amandman sličnog sadržaja kao i ona, no i dalje tvrdi kako je usvojeni amandman njezin.

”Ako više zastupnika uloži iste amandmane ili slične i ako je to usvojeno kao formulacija onda je to usvojeno. 14 zastupnika je podnijelo amandmane koje je odbor za ribarstvo usvojio i jučer je na plenearnoj sjednici usvojen amandman odbora za ribarstvo koji je sadržavao sve one elemente koje smo mi tražili”, tvrdi Marijana Petir.

”Usvojen je moj amandman zato što sam ja predložila da se briše članak 3, stavka 3 i to su se svi složili, zapravo izlobirala sam za taj amandman, a ona je predložila da se briše stavak i 2 i 3 i zato je dobila samo tri glasa na odboru. Dakle njezin amandman nije prošao. Ali ona je imala slično mome amandmanu, samo kažem, previše je dodala još i zato nije prošao amandman”, objašnjava Ruža Tomašić.

Komentiraj