Marko Prpic/PIXSELL

EP KLIZANJE Petranović i Kordejru 15., zlato za Ruse

Hrvatski sportski par Lana Petranović i Antonio Souza Kordejru zauzeo je 15. mjesto na Europskom prvenstvu u klizanju u Ostravi na svom i ujedno prvom hrvatskom nastupu na EP u ovoj disciplini.

Zagrepčanka i Moskovljanin zadržali su poziciju iz kratkog programa dan prije, skupivši nakon slobodnog ukupno 140.09 bodova. Za premijerni nastup na EP-u i njihovo tek treće zajedničko natjecanje uopće, ulazak u finale je senzacija za naše klizanje.

I šestu godinu za redom Rusi u ovoj disciplini osvajaju zlato. Ovaj put njihovi junaci su Jevgenija Tarasova i Vladimir Morozov koji su na prethodna dva EP-a bili brončani. Sada su sa 227,58 bodova iza sebe ostavili Nijemce, Alionu Savchenko i Brunu Massota koji su obranili srebro (222,35), dok su posebno na noge prepunu Ostravar Arenu digli brončani Francuzi, tamnoputa Vanessa James i Morgan Cipres. Nakon po dva četvrta i peta mjesta te jedno šesto, konačno su stali na postolje. I Francuskoj donijeli prvu medalju u parovima nakon srebra Sarah Abitbol i Stephanea Bernadisa u Malmou prije 14 godina.

U petak, trećeg dana EP-a, natjecanje od 11.15 otvara kratki program klizača, a sa startnim brojem 16 među 36 klizača nastupiti će i naš Nicholas Vrdoljak.

 

Sportski parovi - finale
1. Jevgenija Tarasova, Vladimir Morozov (Rus) 227,58
2. Aliona Savchenko, Bruno Massot (Njem) 222,35
3. Vanessa James, Morgan Cipres (Fra) 220,02
4. Ksenia Stolbova, Fedor Klimov (Rus) 216,51
5. Natalia Zabiako, Aleksander Enbert (Rus) 200,75
--------------------------------------------------------------
15. Lana Petranović, Antonio Souza Kordejru (HRV) 140,09

Komentiraj