EP karate u Poreču: Boran Berak izborio meč za broncu

U četvrtak, drugog natjecateljskog dana na 56. EP u karateu u Poreču, Boran Berak izborio je meč za broncu u kategoriji do 67 kg, a bio je nadomak i ulasku u finale.

Berak je u 1. kolu bio je slobodan, a onda je ostvario tri besprijekorne pobjede, protiv Poljaka Milosza Sabieckog 1-0, Nijemca Davida Kuhna 2-0 i Španjolca Samya Anquida Enkhailija s istim rezultatom.

No, u polufinalu Grk Dyionisos Xenos imao je malo više mirnoće u odlučujućim trenucima i slavio je s 3-2.

“Konačno borba za medalju, nakon više godina čekanja i mukotrpnog rada. Ovakve situacije, borbe za medalju, su mi često bježale za dlaku, Grčki suparnik u polufinalu bio je ipak bolji i zasluženo otišao u finale. Posao još naravno nije gotov, jako želim broncu na domaćem terenu”, istaknuo je hrvatski reprezentativac u kategoriji do 67 kg.

Alessandra Hasani (-55 kg) natjecanje je završila već u prvom kolu, izgubivši od Estonke Li Lirisman 5-1.

U katama vrlo uspješan dan djevojaka u ekipnom nastupu. Niki Jukić, Ivani Raguž i Luciji Gečević za samo jedno mjesto u polufinalnoj skupini izmaknuo je dvoboj za broncu. U pomlađenom i prvom nastupu na europskim prvenstvima u takvom sastavu u polufinalnoj skupini bile su četvrte, osvojivši 22.12 bodova, a ukupno su zauzele 7. mjesto.

Muška ekipa u katama u sastavu Ivan Ermenc, Nikola Solomun i Moreno Emanuelle Pinter u kvalifikacijskoj skupini zauzela je 6. mjesto, pa nisu izborili nastavak ekipnog turnira u katama.

U četvrtak od naših još su nastupali Dino Povrženić (-60 kg), Jelena Pehar (-50 kg), te obje naše reprezentacije u borbama u prvim nastupima.

Komentiraj