Petar Glebov/PIXSELL

EP 470: Fantela i Marenić osmi nakon prvog dana

U Palma de Mallorci je započelo otvoreno Europsko prvenstvo za jedriličare klase 470, a aktualni svjetski prvaci Šime Fantela i Igor Marenić nakon prvog dana drže osmu poziciju.

Na Mallorci su održana prva tri plova, a jedina hrvatska posada imala je peti, četvrti i jedanaesti ulazak u cilj, pa su trenutno na osmom mjestu s devet negativnih bodova nakon odbacivanja najlošijeg plasmana. Poveli su Argentinci Calabrese/de la Fuente s tri negativna boda, a švedska, američka i španjolska posada imaju po 4 boda.

Fantela i Marenić su krajem veljače ove godine u Argentini osvojili naslov svjetskih prvaka, a posada zadarskog kluba Sv. Krševan ima i tri titule europskih prvaka (2009, 2011 i 2012), kao i dvije bronce iz 2013. i 2014.

Naslov europskih prvaka brane Nijemci Ferdinand Gerz i Oliver Szymansk, a na startnoj listi su i pobjednici prošlogodišnjeg otvorenog EP-a Amerikanci Stu Mcnay i Dave Hughes i trećeplasirani Australci Mathew Belcher / Will Ryan.

Do 11. travnja jedri se ciklus kvalifikacijskih i finalnih jedrenja, a u utorak je završna regata za medalje. Točno 70 posada iz 28 zemalja, od kojih 18 europskih, jedriti će za titulu, a neki i za nacionalnu selekcijsku olimpijsku normu nakon što je zaključena lista zemalja sudionica koje su ostvarile međunarodne norme za nastup na OI RIO 2016

Komentiraj