ENTRERIOS: “Bit će to prava utakmica, ali Hrvatska će igrati “kod kuće”

Dok su se hrvatski mediji gotovo sasvim posvetili rukometnom finalu na Euru u kojemu se sastaju Hrvatska i Španjolska (16.30 sati), mediji s Pirenejskog poluotoka tu i tamo napišu koji tekst o tom spektaklu.

Hrvate dobro poznaju tako da znaju što će ih čekati u nedjeljnom finalu u Stockholmu. “Naša će se nacionalna vrsta sastati s Hrvatskom kako bi obranila naslov, ali i osigurala izravnu kartu za Olimpijske igre u Tokiju”, piše portal El País, prenosi Večernji list.

“Španjolska će igrati treće uzastopno europsko finale. Lako je pobijedila Sloveniju i osigurala si osmu europsku medalju. Ispisuju povijest”, piše El Mundo koji se, osim toga, posvetio i kapetanu Raulu Entrerriosu kojega mole da ne ide u mirovinu još neko vrijeme iako već dugo igra i iako ima 38 godina.

Marca pak prenosi izjave trenera i igrača koji govore o utakmici protiv Hrvatske. “Finale je finale i svi će dati sto posto. Sada je vrijeme za odmor, moramo se što je više moguće odmoriti i pripremiti za tu utakmicu protiv Hrvatske”, kaže Jordi Ribeira.

Raul Entrerrios govori sljedeće: “Bit će to prava utakmica, ali Hrvatska će igrati “kod kuće”, vidjeli smo da je tako bilo i u polufinalu. Mi ćemo uživati, dati sve od sebe, ostavit ćemo srce na terenu kao što radimo i u svakoj utakmici.”

U Asu su se također fokusirali na to kako će dvorana biti vjerojatno popunjena navijačima iz Hrvatske. “Navikli smo se na to. Ne znam kako Hrvati uspiju napuniti dvoranu i dati takav puls”, prenosi As izjavu veterana Julena Aguinagaldea. Osim toga, nahvalili su i Domagoja Duvnjaka za kojega kažu kako je praktički sam izborio finale “u jednoj od onih utakmica koje će navijači pamtiti do kraja života”.

Komentiraj