Engleski reprezentativac Alli pod istragom FIFA-e

EPA/ANDY RAIN EDITORIAL USE ONLY

FIFA je pokrenula disciplinski postupak protiv veznjaka engleske reprezentacije Delea Allija nakon što je pokazao neprimjerenu gestu na kvalifikacijskoj utakmici protiv Slovačke (2-1) u ponedjeljak.

FIFA-in disciplinski odbor će istražiti cijeli slučaj. “Možemo potvrditi da je otvoren disciplinski postupak”, izjavio je glasnogovornik FIFA-e.

Igrač Tottenhama snimljen je kako u 77. minuti susreta na Wembleyu pokazuje srednji prst francuskom sucu Clementu Turpinu nakon što ovaj nije dosudio prekršaj kojeg je na Alliju napravio slovački reprezentativac Martin Skrtel.

Engleski izbornik Gareth Southgate je izjavio da mu je 21-godišnji nogometaš kazao da je gestu namijenio svom bivšem suigraču u Tottenhamu Kyleu Walkeru koji je ovo ljeto prešao u Manchester City.

“Kyle i Dele su se zafrkavali i Dele mu je pokazao srednji prst. Ne znam u kojem  dijelu terena se to dogodilo. Njih dvojica imaju čudan način komunikacije, ali to su mi rekli”, rekao je Southgate.

Alli, čiju je igru protiv Slovačke pohvalio izbornik, objasnio je na Twitteru što je napravio.

“Samo da razjasnim, gesta koju sam pokazao sinoć je šala između mene i dobrog prijatelja Kylea Walkera! Isprike ako sam nekoga uvrijedio”, napisao je Alli.

Komentiraj