Engleski premierligaš Brentford želi dovesti Christiana Eriksena

Christian Eriksen bi se uskoro mogao vratiti nogometu! Engleski premierligaš Brentford je navodno stupio u kontakt s Eriksenom i ponudio mu ugovor, ali za sad dogovora još nema. Poveznica između Erkisena i Brentofrda je trener Thomas Frank, koji je također Danac.

U lipnju prošle godine Eriksenu je ugrađen defibrilator, a iako je kasnije njegovo zdravstveno stanje opisano kao odlično, Danac u Italiji više nije mogao dobiti dozvolu za igru, pa je njegov ugovor s Interom u prosincu raskinut.

Eriksen je ipak nastavio s treninzima, izrazio je želju da se vrati nogometu te naglasio kako mu je san zaigrati za Dansku na Svjetskom prvenstvu ove godine. U Italiji zbog ugrađenog defibrilatora više nije smio igrati, međutim u Engleskoj ne postoji takvo pravilo. Naravno, drugo je pitanje bi li neki klupski liječnik potpisao njegovu dozvolu za igru.

Nakon raskida ugovora s Interom, Eriksen je nastavio trenirati u FC Chiassuhttps://twitter.com/brfootball/status/1483036111098290179, švicarskom trećeligašu iz istoimenog mjesta na samoj granici s Italijom za koji se veže jedna zanimljivost – od 1914. do 1923. igrali su u talijanskoj prvoj ligi. Za FC Chiasso trenutno igra bivši povremeni švedski reprezentativac Alexander Farnerud.

Komentiraj