Zagreb, 11.7.2018. - Navijaèi u Zagrebu prije polufinalne utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva izmeðu reprezentacija Hrvatske i Engleske. foto HINA/ Admir BULJUBAŠIÆ/ ml
Vatreni su preokretom izborili finale Svjetskog prvenstva i doveli do delirija sve u domovini. S druge strane Englezi su u nevjerici dočekali kraj utakmice, a njihovi navijači do dugo su u noć suze zalijevali pivom, javljaju 24 sata.

Vraćamo se kući, Engleska se vraća kući. Hrvatska nas je pobijedila, slomila srce u polufinalu za kraj našeg puta na Svjetskom prvenstvu, jedan je od naslova u tiražnom engleskom Daily Mailu.

Iako su Englezi sjajno krenuli u utakmicu, poveli prekrasnim golom iz slobodnjaka u petoj minuti, Hrvatska je sve okrenula i golom Marija Mandžukića u produžetku izborila finale Svjetskog prvenstva. Najbolji je to odgovor na engleska podcjenjivanja prije utakmice. Njihovi mediji sad kroz svoje tekstove pokušavaju dočarati svu tugu koju su im Modrić i ekipa prouzročili sinoć, ali isto tako i ponos na reprezentaciju koja se sjajno vratila na veliku scenu uz dodatak ‘ovo će nas dugo boljeti’.

‘Učinili ste nas ponosnima, učinili ste da vjerujemo i smijemo se, svaki od vas je naš heroj. Ostali smo bez trofeja ovoga puta, no čini se da je ovo igra na koju bi se svaki Englez mogao naviknuti. Bilo je ovo veliko mučenje sinoć i bolno jutros, no Gareth Southgate… skidamo ti kapu’, piše Daily Mail te u drugom tekstu dodaje:

‘Čarobni Modrić odveo Englesku u propast. Očaravajući maestro svojim plesom slomio je srca Engleskoj. Prije utakmice engleski su se navijači na društvenim mrežama šalili na račun Ivana Rakitića i Luke Modrića. No Andres Iniesta imao je jako dobar razlog da kaža: ‘Njih dvojica su najkompletniji veznjaci koje sam vidio, dva moderna nogometaša koji imaju baš sve’. A kako je utakmica odmicala bilo je sve jasnije da ćemo spoznati njihovu punu snagu.’

U kakvom je nacija šoku dočarati vam mogu i naslovi u Sunu.

‘Suze nacije! San o osvajanju SP-a je gotov, slom engleskih navijača diljem domovine’, stoji u naslovu teksta u Sunu koji piše kako je cijela Engleska ponosna na Garetha Southgatea i njegove igrače.

Komentiraj