En Primeur

EN PRIMEUR 2019 Tradicionalno kušanje novih berbi u zagrebačkom hotelu Esplanade

Više od šezdeset proizvođača malvazija, dvadesetak proizvođača autohtonih sorti Bregovite Hrvatske i žlahtine, predstavit će novu berbu na osmom ‘En Primeuru’ koji se u ponedjeljak 11. veljače održava u zagrebačkom hotelu Esplanade.

Ugostitelji, sommelieri, vlasnici vinoteka, distributeri, hotelijeri i vinski kritičari će na jednoj od najatraktivnijih vinskih manifestacija kušati vina u ranoj fazi, dok su još u bačvama i odlučiti se za ona koja im najviše odgovaraju.

“Tradicionalno, od 13 do 16 sati degustacija je rezervirana isključivo za profesionalce, a od 16 do 19 sati otvorena je za širu javnost i ljubitelje vina. Iako je ulaz slobodan, moguć je jedino uz pozivnicu ili prethodnu prijavu na web stranicu Vinistre. Po uzoru na tradicionalno kušanje novih berbi u Francuskoj, Vinistra je prvo kušanje malvazija organizirala 2012. godine i to se pokazao kao pun pogodak na hrvatskom vinskom tržištu. Od tada broj izlagača, ali i posjetitelja kontinuirano raste“, rekao je Nikola Benvenuti, predsjednik Vinistre – udruge vinara i vinogradara Istre, koja je uz Udruženje vinarstva Hrvatske gospodarske komore organizator manifestacije.

Komentiraj