EN PRIMEUR 2018 Kušanje mladih graševina, pošipa i drugih sorti

facebook.com

Udruženje vinarstva pri HGK te Udruga Graševina Croatica, Vina Dalmacije i Hortus Croatiae, u srijedu (31. siječnja) pozivaju na vas En Primeur 2018, kušanje graševina, pošipa i drugih sorti.

Klimatske prilike u 2017. godini uvjetovale su ranije dozrijevanje grožđa i pomaknule berbu čak do dva tjedna prije uobičajenih termina redovnih berbi.

En Primeur je jedinstveni event kušanja mladih vina zadnje berbe i crvenih vina starijih godišta, ali onih koja još nisu ponuđena tržištu. To su prva kušanja vina, organizirana kako bi stručna javnost i svi ljubitelji vina spoznali potencijal vina koja će tek doći u ponudu. Vinari su s nekim mladim vinima već počeli izlaziti na tržište i pravi je trenutak za predstavljanje javnosti.

“Na En Primeur dobrodošla je stručna javnost, sommelieri, voditelji i vlasnici restorana, wine barova i hotela, ali i svi drugi zaljubljenici u dobra vina. Prisutni vinari predstavit će svoja vina berbe 2017. godine, od koje očekujemo zaista mnogo, prije svega kada govorimo o kvaliteti vina“, rekao je Vlado Krauthaker, predsjednik udruge Graševina Croatica.

Na ovogodišnjoj manifestaciji predstavit će se više od 50 vinara iz Slavonije i Podunavlja, Dalmacije te Međimurja.

En Primeur u hotelu Westin u srijedu (31. siječnja) svoja vrata za stručnu javnost otvara od 13 sati, a svi ostali ljubitelji vina dobrodošli su od 15 sati.

Predstavnici udruga Graševina Croatica, Vina Dalmacije i Hortus Croatiae i ove godine pozivaju stručnu javnost i sve zainteresirane da kušaju mlada vina berbe 2017. godine koja će predstaviti.

http://grasevina.org/

https://www.facebook.com/Gra%C5%A1evina-Croatica-846304488862510/

Komentiraj