Emmy za najbolju glazbu Ludwigu Göranssonu za seriju „The Mandalorian“

Göransson je radio s Childishom Gambinom na njegovom velikom hitu „This is America“, a priznanje je dobio i za glazbu za film „Black Panther“ za koju je pošle godine dobio i Oscara i nagradu Grammy za najbolju originalnu glazbu. Zahvaljujući na nagradi putem Twittera 36-godišnji Göransson je napisao: „Hvala Akademiji na ovoj časti kao i svim priznanjima koje je dobila glazba za seriju „The Mandalorian“. Zahvalio se posebno i Jonu Favreu i Daveu Filoniju koji su „stvorili ovu sjajnu seriju i što su mu pružili priliku da prijeđe glazbene žanrove i granice radeći glazbu za seriju“.

Da je riječ o izvanserijskoj glazbi govori podatak da je još u kolovozu za Mondo Records objavljena glazba iz serije i to u obliku delux vinila koji se sastoji od osam dijelova i to u nakladi od samo 3500 primjeraka. Komentirajući rad Ludwiga Göranssona vlasnik diskografske kuće Mondo Records Mo Shafeek izjavio je: „Više nije tajna da je Ludwig Göransson trenutno najtalentiranija i najuzbudljivija osoba koja stvara filmsku i televizijsku glazbu. Ono što ostaje neizgovoreno je njegova sposobnost da poput kameleona sklada glazbu u različitim žanrovima čak i unutar pojedinih odrednica za neki film. Njegova glazba za filmove „Creed“ i „Black Panther“ ne predstavlja samo njegovu spremnost na suradnju već i njegov odnos spram popa i hip hopa kao i kombiniranje netradicionalnih instrumenata s tradicionalnim orkestrima“.

Evidentno oduševljen njegovim radom Shafeek je nastavio  s pohvalama: „Njegov rezultat za seriju „The Mandalorian“ je ta nevjerojatna sposobnost da bude divlje eksperimentalan, ali da se to ne osjeti kao da tome nije tu mjesto. Poput sintesajzera u špageti vesternima Enia Morriconea ili glazbi Hansa Zimmera i Johna Williamsa. Velika nam je čast što Ludwig radi za nas.“ U kinima se upravo prikazuje i film „Tenet“ Christophera Nolana za koji je glazbu skladao upravo Ludwig Göransson.

 

Komentiraj