Emirates i flydubai najavili prve rute na kojima će koristiti zajedničke oznake letova (codesharing)

Emirates

U povodu početka najavljivanog partnerstva, Emirates i flydubai objavili su da će Emirates proširiti svoju mrežu na 29 destinacija na tri kontinenta na koje leti flydubai.

Nova partnerska mreža, kroz svoje dijeljenje oznaka letova (eng. codesharing) omogućit će veću učestalost i olakšati pristup mnogim svjetskim destinacijama, uz prednost povezivanja prtljage s krajnjim odredištem. Putnici će ove letove moći rezervirati od 03.10. na internetskoj stranici Emirates.com, preko kontakt centra ili putničkih agencija, dok će vezani letovi početi s prometovanjem 29.10.2017. godine.

Njegova Ekscelencija Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, predsjednik i glavni izvršni direktor Emirates grupe i predsjednik kompanije flydubai je izjavio:

“Ovo je uzbudljiv prvi korak u otkrivanju prednosti partnerstva za putnike koji će imati priliku uživati u jedinstvenim prednostima koje svaka zrakoplovna kompanija nudi, kao i u većem izboru te fleksibilnosti prilikom povezivanja putem Dubaija. Ovo je samo početak, a s obzirom da proširujemo partnersku mrežu u narednim mjesecima, otvorit ćemo našim putnicima još više mogućnosti za istraživanje svijeta“.

Tijekom putovanja, korisnici aviokompanija Emirates i flydubai isprobat će proizvode i usluge oba prijevoznika koje odražavaju njihove jedinstvene karakteristike. Kad se letovi rezerviraju zajedno, kao dio programa codesharinga, putnici Emiratesa i u poslovnoj i ekonomskoj klasi dobit će besplatne obroke i besplatnu količinu prtljage prema Emiratesovom sustavu i na letovima flydubaija.

Povezivanje u čvorištu u Dubaiju nudi ugodno iskustvo mijenjanja leta, a zbog novog partnerstva smanjuje se i minimalno trajanje čekanja veze (MCT) između Emiratesovog sjedišta na terminalu 3 i flydubaija na terminalu 2 od 120 minuta.

Današnja najava početna je faza opsežnog partnerstva koji će se, u budućim fazama, nastaviti kroz stvaranje dodatnih gradskih veza kako će se sporazum o codesharingu proširivati, a mreže obaju zrakoplovnih prijevoznika optimizirati.

U ovoj prvoj fazi partnerstva, članovi Emirates Skywardsa mogu zaraditi milje Skywards i Skywards Tier na codeshared letovima prema postojećem programu nagradnih milja Skywards.

Uz osnovnu besplatnu težinu prtljage prema Emiratesovom sustavu, članovi Skywards Premiuma također mogu bez nadoplate predati dodatnu prtljage težine do 20 kg (platinum članovi), 16 kg (zlatni članovi) i 12 kg (srebrni članovi) na codeshare letovima flydubaija.

Srebrni, zlatni i platinum članovi Skywardsa koji putuju na codeshare letovima mogu se za let prijaviti na flydubaijevim šalterima za Business Check-in i dobiti prioritetne oznake.

Dodatne pogodnosti za članove programa lojalnosti svakog prijevoznika bit će objavljeni uskoro.

Istražite više destinacija lakše, brže i češće…

Komentiraj