Emir Sahiti produžio vjernost Hajduku

Emir Sahiti produžio je ugovor s Hajdukom do ljeta 2025. godine, 22-godišnji krilni napadač novi četverogodišnji ugovor potpisao je uoči polaska prve momčadi na pripreme u Sloveniju, objavio je klub s Poljuda.

Sahiti je na Poljud stigao početkom 2018. godine te je bio redovni član nekadašnje druge momčadi Bijelih. Upisao je i četiri službena nastupa za prvu momčad, a proteklu sezonu proveo je na posudbi u Šibeniku gdje je upisao 33 službena nastupa u kojima je postigao sedam golova uz dvije asistencije.

“Dobar osjećaj je vratiti se opet doma u Hajduk. Sto posto sam motiviran i nadam se da ću pomoći momčadi, jako sam sretan. Godinu dana posudbe u Šibeniku je bilo zaista dobro za mene, odigrao sam puno utakmica i vratio se u formu”, istaknuo je Sahiti nakon potpisa ugovora za službene stranice Bilih.

Sportski direktor Mindaugas Nikoličius je o Sahitiju oak rekao: “Radi se o igraču koji je proteklu sezonu proveo na posudbi u Šibeniku gdje je pokazao veliki napredak na tehničkom, taktičkom, kondicijskom i psihološkom planu. Sazrio je kao igrač i nema sumnje da će predstavljati pojačanje u napadačkom segmentu naše igre. Može igrati obje krilne pozicije te kao ofenzivni vezni, a posebno se ističe po broju uspješnih driblinga na utakmicama. Uz to njegov mentalitet, želja za napretkom i natjecateljski duh su samo dodatne vrline koje vrijedi istaknuti.”

Trener Jens Gustafsson je na pripreme Hajduka u slovensko Zreče poveo 31 igrača: David Čolina, Josip Vuković, Kristian Dimitrov, Alexander Kačaniklić, Stefan Simić, Marko Livaja, Samuel Eduok, Marko Brkljača, Marin Jakoliš, Dimitrios Diamantakos, Josip Elez, Jani Atanasov, Jairo, Dino Skorup, Luka Škaričić, Mario Čuić, Stipe Biuk, Ivan Krolo, Ivan Ćalušić, Karlo Sentić, Ivan Dolček, Ivan Šarić, Toni Silić, Franjo Lazar, Ivan Perić, Mario Vušković, Josip Posavec, Emir Sahiti, Ivan Ćubelić, Marin Ljubičić te Tonio Teklić.

U odnosu na prvo okupljanje na glavni dio priprema ne idu Mark Bushaj, Tino Blaž Lauš i Madžid Šošić dok su u kadar uvršteni Ivan Krolo, Marko Brkljača i Franjo Lazar koji su prošle sezone nastupali za juniore Hajduka s kojima su osvojili Prvu HNL.

U Sloveniji će Bili boraviti do 8. srpnja kada je planiran povratak momčadi u Split. Prvi službeni susret u novoj sezoni hajdukovce očekuje 17. srpnja kada u 1. kolu HT Prve lige igraju protiv Lokomotive u Zagrebu.

Komentiraj