EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ: Nakon afere čokoladica izjave Kitarović ne shvaćam ozbiljno

n1 televizija

“Još malo, kad stanu tramvaji u Budimpešti bit će krivi muslimani.”

Izjavu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja je kazala da su “bh. muslimani radikalizrani”, komentirao je glumac Emir Hadžihafizbegović.

“Jesam vjernik. Iz takve sam kuće, tako sam odgojen. Ja sam iz patrijarhalne muslimanske obitelji. U kontekstu – tko ubije jednog čovjeka kao da je cijeli svijet ubio, tko spasi jednog čovjeka – kao da je svijet spasio. Što se tiče tih izjava, prvo – izjavu gospođe Kolinde ne bih shvatio ozbiljno jer se radi o gospođi koja je izvadila čokoladicu Pionir iz Subotice u Dubrovniku i rekla da će ispitati odakle čokolada u paketu. Nakon te izjave, sve što govori ja doživljavam neozbiljno, niti analiziram”.

“Što se islamofobije tiče, to je posljedica projekta. Još malo, kad stanu tramvaji u Budimpešti bit će krivi muslimani.”

U Pressingu se poznati glumac osvrnuo i na prometnu nesreću koju je izazvao, a u kojoj je smrtno stradala jedna osoba.

“12. listopada 2014. Snimao sam film za Amerikance. Došao u Sarajevo po neku garderobu i vratio se. Ja znam kako s tim živim. Ono što mi je bitno jest da sam unutar cijele te priče izašao mentalno dobar. Kakvu ja stigmu i ožiljak imam, to ja najbolje znam u trenucima kada imam ‘flashback’. Tu je podijeljena odgovornost. Oni su stajali na mjestu na kojem nisu trebali, ja sam vozio 20-30 km na sat brže nego što sam trebao. To je iza mene. Idemo dalje. Vozim sada kratke relacije. Do Mostara, Tuzle, ne izlazim skoro dvije godine s vozilom izvan   BiH”, kazao je Hadžihafizbegović.

Komentiraj