Izaslanici skupštine Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u četvrtak su za predsjednika te organizacije izabrali Elvedina Begića koji je i do sada obnašao tu dužnost, a istodobno su za počasnog predsjednika imenovali Ivicu Osima, proslavljenog trenera.

Potporu Begiću za novi četvorogodšnji mandat dalo je čak 56 od 60 izaslanika na skupštini, a drugih kandidata za tu poziciju nije ni bilo.

Begićev reizbor uslijedio je unatoč nizu optužbi na njegov račun što su ih ranije iznijeli neki od članova vodstva Nogometnog saveza koji su nakon toga suspendirani.

Jedan od njih je proslavljeni bivši nogometaš Faruk Hadžibegić koji je ustvrdio kako je Begićev rad u dosadašnjem mandatu pratio niz nepravilnosti i nezakonitosti ukljuujući i financijske zloporabe.

“Imam sumnji u regularno plaćanje PDV-a za karte, oko ugovora s Adidasom, prijateljskih utakmica… Molim policijske organe da reagiraju i ispitaju odakle Begiću stan u Dubrovniku. Svi moramo znati. Ako je sve regularno, onda je to dobro. Onda smo pošteni”, kazao je ranije Hadžibegić.

Novi-stari predsjednik NS BiH sve te optužbe je odbacio, a Hadžibegovićeve izjave označio je kao izraz ljubomore jer nije postavljen za izbornika reprezentacije BiH.

Nakon reizbora u četvrtak kazao kako zapravo nije ni želio novi mandat, ali se na kandidaturu odlučio na nagovor onih koji su pozitivno ocijenili njegov rad.

“Poslije molbe nekoliko važnih ljudi u UEFA-i i podrške naših nogometnih radnika i medija došao sam u jednosmjernu ulicu iz koje nije bilo povratka i nisam smio razočarati te ljude. Samo od sebe se nametnulo da moram prihvatiti kandidaturu”, kazao je Begić.

Najavio je kako će se u predstojećem razdoblju pojačati potpora nogometnim reprezentacijama svih uzrasta.

Komentiraj