Elton John odlazi s Twittera zbog rasta govora mržnje

Elton John postao je posljednja slavna osoba koja je rekla da napušta Twitter, nakon što je Elon Musk preuzeo platformu društvenih medija.

75-godišnja zvijezda najavila je svoj odlazak s platforme društvenih medija u petak, rekavši svojim 1,1 milijun sljedbenika na Twitteru: “Cijeli život sam pokušavao koristiti glazbu da zbližim ljude. Ipak, žalosti me kada vidim kako se dezinformacije sada koriste da bi se podijelio naš svijet.”

Dodao je: “Odlučio sam više ne koristiti Twitter, s obzirom na njihovu nedavnu promjenu politike koja će omogućiti nekontrolirano bujanje dezinformacija”, objavio je CNN.

Musk, koji je više puta dovodio u pitanje predanost Twittera slobodi govora, napravio je niz kontroverznih promjena na platformi otkako ju je kupio za 44 milijarde dolara u listopadu. Izvršni direktor Tesle suočio se s oštrom reakcijom nakon što je pokrenuo masovna otpuštanja, ponovno aktivirao račune kontroverznih osoba, uključujući bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, i poništio politiku dezinformacija o Covid-19.

Johnov odlazak dolazi usred sve veće zabrinutosti zbog porasta govora mržnje na Twitteru.

 

Komentiraj