Elon Musk je Timeova ‘osoba godine’: ‘On preoblikuje život na Zemlji, a možda i izvan nje’

Screenshot YouTube

Elon Musk, čelnik automobilske tvrtke Tesla, imenovan je osobom godine magazina Time za 2021.

Musk, rođen u Južnoafričkoj Republici, osnivač je i vlasnik SpaceX-a, tvrtke za putovanja u svemir, predvodi startup za čipiranje mozga Neuralink te infrastrukturnu tvrtku Boring Company (Dosadna kompanija).

Tesla svake godine proizvede stotine tisuća automobila te je bolje od rivala uspjela zaobići poremećaje svjetskih dobavnih lanaca.

Edward Felsenthal, urednik tog magazina, objavio je kako je Musk imenovan osobom godine zbog donošenja rješenja za ključna pitanja s kojima se svijet suočava i vodstva u najizazovnijim društvenim transformacijama.

„On preoblikuje život na Zemlji, a možda i onaj izvan Zemlje“, napisao je Felsenthal.

On je dodao da su Muskove avanture u svemiru na tragu prve osobe kojoj je Time dodijelio tu titulu – Charlesa Lindbergha, izabranog 1927. zbog prvog leta avionom preko Atlantskog oceana.

Od vođenja kultne američke emisije Saturday Night Live, do ‘tvitanja’ o kriptovalutama i utjecanja na njihovo tržište putem memova, konzumacije marihuane u podcastu Joea Rogana i prekinutoj vezi s glazbenicom Grimes s kojom ima sina X Æ A-Xiija, Musk je stalno prisutan u medijima, a na Twitteru ima 66 milijuna pratitelja.

Prošle godine tu su titulu dobili američki predsjednik Joe Biden i potpredsjednica Kamala Harris.

Komentiraj