Ellen DeGeneres na udaru zbog druženja s Georgeom W. Bushom, javnost ne prihvaća njezino objašnjenje

Ellen DeGeneres, jedna od najpoznatijih američkih tv voditeljica i komičarki, u nedjelju je bila gošća na utakmici Dallas Cowboysa, momčadi američkog nogometa, gdje je sjedila do bivšeg američkog predsjednika Georga W. Busha. U sklopu svog talk showa prikazala je video na kojem se vide ona i George W. Bush, što je izazvalo brojne reakcije, od LGBT zajednice, kojoj DeGeneres pripada, pa do američkih glumaca kao što je Mark Ruffalo, koji su osudili njezino ponašanje.

Izložena napadima, izjavila je „Evo o čemu se radi. Prijateljica sam s Georgeom W. Bushom. Prijateljica sam s mnogim ljudima koji ne dijele moja uvjerenja. Svi smo mi različiti i mislim da smo zaboravili kako je u redu to što smo različiti.“, rekla je Ellen DeGeneres i nastavila „Samo zato što se ne slažem s nekim u svemu ne znači da ne mogu biti prijatelj s njim. Kada kažem ‘budite ljubazni jedni prema drugima’ ne mislim samo na ljude koji razmišljaju na isti način kao i vi. Smatram da svi moraju biti ljubazni“.

Reakcija je to ove 61-godišnje tv voditeljice nakon što ju je napao glumac Mark Ruffalo koji je na twitteru napisao „Oprosti, ali sve dok se George W. Bush ne privede pravdi zbog zločina u Iraku (uključujući mučenja koja su predvodili Amerikanci, smrt Iračana i dubokih ožiljaka – emocionalnih i drugih – koje je uzrokovala naša vojska), mi ne možemo ni početi razgovarati o ljubaznosti“.

Ni LGBT zajednica nije prešutjela taj događaj, pa je na svojoj web stranici Advocate napisala „Kada govorimo o Bushu, ne govorimo o nekome tko je objavio knjigu u kojoj žali ili nam se (ili Iračanima)  neprestano ispričava. Za razliku od DeGeneres, ne želimo prikazivati predsjednika boljim no što jest“. Sličan komentar objavljen je i na LGBT web stranici Out Magazine.

Komentiraj