Elizabeth Taylor i Richard Burton dvaput su se ženili, u isto vrijeme voljeli se i mrzili

Dana 26. lipnja 1974. godine Elizabeth Taylor i Richard Burton su se rastali nakon deset godina braka. Već nakon godinu dana vjenčali su se drugi puta, pa nakon četiri mjeseca ponovno rastali, no tada je to bio definitivni kraj.

“Obožavala sam Richarda, bio je tako muževan, obrazovan i stvarno nisam mogla da mu odolim čak i kada je konzumirao alkohol”, govorila je Elizabeth koja je zbog njega počela i piti.
Njihove svađe u alkoholiziranom stanju postajale su sve češće jer su oboje bili prilično agresivni kada bi se napili, pa su se u isto vrijeme i voljeli i mrzili. “Tada sam ga stvarno mrzila. Bio je ogavan prema meni, što nisam smjela dopustiti. Ja sam dama koja drži do sebe i nisam smjela sebi dopustiti da s njim gubim vrijeme” – tvrdila je Elizabeth poslije prvog braka, ali je njihova ljubav bila toliko jaka da su se pomirili i ponovo vjenčali 1975. godine u Bocvani.

Ipak sve je ostalo isto. Ponovno su se samo opijali i svađali čemu nije bilo kraja, pa su se zato ponovno razveli nakon četiri mjeseca. Poslije razvoda, Elizabeth se prijavila u kliniku za odvikavanje od alkohola. “Nisam više smjela sebi dopustiti da budem jadna, a i alkohol je počeo utjecati na moj razum i ljepotu, pa sam se zato prepustila liječenju. Dobro je što je bilo tako jer sam se izvukla iz tog pakla”, pričala je kasnije.

Komentiraj