Elita svijetskog skijanja zdravo uživala u vrhunskim vinima Feravina

facebook.com

Elita svijetskog skijanja uživala je u vrhunskim vinima Feravina, koji je bio ponosan sponzor sljemenske utrke Snow Queen Trophy 2017.

Poznata hrvatska vinarija izdala je priopćenje koje objašnjava u kakvom su odnosu vino, sport i zdravlje. Da ne bi došlo do zabune…

Vino pozitivno utječe na zdravlje što su potvrdila i istraživanja u prošlom stoljeću. Stoga ne čudi činjenica da sportaši uz dobar obrok vole popiti čašu vrhunskog vina.

Prije nekoliko godina Farmaceutski fakultet u Bordeauxu utvrdio je da procijanidin, sastojak kojeg sadrže samo crna vina, sprječava arteriosklerozu i umanjuje mogućnost za infarkt. Upravo Frankovka Feravina sadrži visoku količinu procijanidina, a pokazalo se da ova sorta daje iznimne rezultate.

Na sljemenskoj utrci Snow Queen Trophy 2017. te revijalnoj utrci na glavnom zagrebačkom trgu, elita svijetskog skijanja uživala je u vinima ovog poznatog proizvođača iz srca Slavonije. U Platinum Club šatoru u ciljnoj areni na obje sljemenske utrke, uz hvaljeni pjenušac Virtuo, kušala su se tri vrhunska vina ovog poznatog proizvođača iz srca Slavonije – svježa, lagana cvjetna i mirisna bijela Graševina Dika 2015, elegantna crna Frankovka Dika 2015 te gusti i topli Syrah Miraz 2012, neprobojne rubinsko crvene boje i izražajnog senzibiliteta.

U Francuskoj je još sedamdesetih godina dokazano kako je rastom potrošnje vina smrtnost opala. Važno je piti umjereno i piti uz jelo. To potvrđuje i profesor dr. sc. Mladen Boban sa splitskog Medicinskog fakulteta koji godinama istražuje biološke mehanizme korisnih učinaka vina na zdravlje.

“Umjerena konzumacija vina iznimno pozitivno utječe na zdravlje i kardiovaskularni sustav. Međutim, postavlja se pitanje što znači umjereno piti? Kod muškaraca je to nešto izraženije, a kod žena nešto manje. Drugim riječima tri decilitra vina kod muškaraca, a 1.5 decilitar kod žena”, kaže prof. Mladen Boban.

Istaknimo kako je Feravino ponosni sponzor i Hrvatske rukometne reprezentacije.

Feravina

Komentiraj