KIA

Električni Kia Soul EV osvojio još jednu nagradu

Kia Motors bogatija je za još jedno međunarodno priznanje. Ovaj put priznanje je dobio model Soul EV, koji je nedavno u Francuskoj osvojio prestižno priznanje Prix Auto Environnement MAAF 2015.

Kia Soul EVSoul EV, koji je Kijino prvo 100-postotno električno vozilo, pobijedio je u kategoriji ‘gradskog vozila na alternativnu energiju’. Prix Auto Environnement MAAF 2015, osnovan 2005. godine, čiji žiri čine novinari s automobilskog i ekološkog područja, nagrađuje inovacije i tehnologije koje stimuliraju održivu mobilnost.

Soon-Nam Lee, podpredsjednik marketinškog odjela u Kia Motorsu, rekao je: “Ova najnovija nagrada za Kia Soul EV, koji se može pohvaliti nultim emisijama, nova je potvrda naše neprestane predanosti ekološkoj održivosti. Uz to auto lijepo izgleda i zabavan je za voziti. Nadamo se kako je to pobjednička kombinacija, koja će privući još više kupaca.”

Kia Soul EV dosad je dobio brojna ugledna globalna priznanja, između ostalog; ‘Auto godine’ u Norveškoj po izboru Dagbladet, Autofil i Dinside, ‘Najbolje ekološki prihvatljivo vozilo’ po izboru čitalatelja američkog MotorWeek’sa te ‘Kanadski zeleni auto 2015.’ po mišljenju tamošnjeg udruženja automobilskih novinara.

Kia Soul EV osvojio je i nekoliko međunarodnih nagrada za svoj izgled, npr. ‘Red Dot’ 2015. godine za izvanredan dizajnerski proizvod, koja je jedna od najcjenjenijih međunarodnih nagrada na području dizajna. Tome je slijedilo i američko priznanje ‘GOOD DESIGN’, koje nagrađuje suvremenu dizajnersku izvrsnost.

Kia-Soul-EV_Prix-Award-2-Medium-1024x768Soul EV je potpuno električno vozilo, koje je idealno za gradske vožnje, a pored toga nudi i neobičan izgled, prostranu kabinu i velik prtljažnik. Pokreće ga moćni 192-ćelijski litijum-ionski polimerski baterijski sklop kapaciteta 27 kWh, a maksimalni domet vozila je 212 km s jednim punjenjem baterije.

Komentiraj