facebook.com

Electrolux preuzima Best, europsku tvrtku za proizvodnju kuhinjskih napa

Electrolux je najavio preuzimanje Besta, europskog proizvođača kvalitetno dizajniranih kuhinjskih napa. Akvizicija omogućuje Electroluxu razvijanje sveobuhvatne ponude ugradbenih kuhinjskih riješenja i daljnji razvoj dugoročnog profitabilnog rasta u regiji.

Best je imao netto prodaju 2016. godine u iznosu od 42 milijuna EUR (otprilike 400 milijuna SEK) i 450 zaposlenika, primarno u proizvodnim lokacijama u Cerreto d’Esiju (središnja Italija) i Zabrzeu (južna Poljska). Tvrtka je dio Broan-NuTone, LLC, Sjeverno Američkog proizvođača i distributera stambenih ventilacijskih proizvoda.

“Akvizicija Besta je savršen strateški spoj za ojačavanje Electroluxovih sposobnosti za dizajn, R&D i proizvodnju kuhinjskih napa, što je ključni aspekt u ponudi jednostavno izvanrednog iskustva kuhanja kupcima,“ rekao je Dan Arler, voditelj Electroluxovog odijela bijele tehnike Europe, Bliskog Istoka i Afrike.

Broan-NuTone, LLC, će nastaviti dizajnirati, proizvoditi i prodavati Best brend kuhinjskih ventilacijskih proizvoda u Sjevernoj Americi.

Akvizicija je procesu regulatornog odobrenja te je očekivan datum završetka tijekom trećeg kvartala 2017. godine.

Komentiraj