U sklopu suradnje Electroluxa i UNICEF-a na promociji kvalitetnog udomiteljstva djece, predstavnici Electroluxa danas su posjetili udomiteljske obitelji okupljene oko Udruge udomitelja Nada iz Ivanca.

Tijekom posjete družili su se s udomiteljima i udomljenom djecom te su zajedno s Mariom Valentićem, Mirnom Medaković, Hrvojem Kečkešom i Nevenom Rendeli iz prve ruke doznali kako izgleda svakodnevica udomiteljskih obitelji koje pružaju dom i sigurnost djeci koja odrastaju bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Proveli su ugodan dan u druženju, igri i spravljanju kruha s udomiteljskim obiteljima. U spravljanju kruha im je pomagao poznati kuhar Branko Ognjenović. Kruh se pripremao u Electrolux PlusSteam pećnicama koje su udomiteljske obitelji dobile na dar kako bi im trenuci pripreme obiteljskih obroka bili što jednostavniji i praktičniji.

Electrolux od ožujka ove godine podržava UNICEF-ov program „Svako dijete treba
obitelj“ odvajajući dio sredstava od svakog prodanog usisavača i malog kućanskog
aparata kako bi što većem broju djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi pomogli osigurati kvalitetnu udomiteljsku skrb i priliku za ispunjeno i sretno djetinjstvo. Prikupljena sredstva se u suradnji s UNICEF-om ulažu u podršku udomiteljskim obiteljima, edukaciju i opremu za udomitelje, povećanje broja kvalitetnih udomiteljskih obitelji i razvoj udomiteljstva.

“Sretni smo što ‘obitelj’ onih koji podržavaju razvoj udomiteljstva raste, a ovakva druženja nas dodatno osnažuju na putu prema cilju da svakom djetetu osiguramo kvalitetnu obiteljsku skrb. Zahvaljujemo Electroluxu što je prepoznao važnost ulaganja u razvoj udomiteljstva djece i veselimo se nastavku suradnje”, rekla je Mladenka Ravenski, predsjednica Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece.

“Zajedničko kuhanje zbližava ljude i drago nam je da smo danas u Ivancu imali prilike upoznati udomiteljske obitelji upravo kroz zajedničku pripremu jela pomoću naših kućanskih aparata. Zadovoljstvo nam je sudjelovati u ovakvim akcijama i nadamo se da će naš doprinos pomoći udomiteljskim obiteljima u njihovim plemenitim naporima da djeci bez roditeljske skrbi osiguraju dom pun pažnje i ljubavi”, istaknula je Anamarija Rogić, marketing managerica Electroluxa.

Hrvoje Kečkeš i Mario Valentić pripremaju kruh
Hrvoje Kečkeš i Mario Valentić pripremaju kruh
Mirna Medaković pazi na kruh u
Mirna Medaković pazi na kruh u Electrolux PlusSteam pećnicama
Branko Ognjenović, Nevena Rendeli, Mirna Medaković, Mario Valentić i Hrvoje Kečkeš su podržali humanitarnu akciju Electroluxa i UNICEF-a
Branko Ognjenović, Nevena Rendeli, Mirna Medaković, Mario Valentić i Hrvoje Kečkeš su podržali humanitarnu akciju Electroluxa i UNICEF-a
Electrolux pokloni za udomiteljske obitelji
Electrolux pokloni za udomiteljske obitelji

Komentiraj