ELECTROLUX i UNICEF Osigurani bolji uvjeti za djecu u trideset udomiteljskih obitelji

Electrolux

Tvrtka Electrolux je u suradnji s humanitarnom organizacijom UNICEF provela niz aktivnosti s ciljem jačanja svijesti o udomiteljstvu i pružanja potpore udomiteljskim obiteljima.

Trideset udomiteljskih obitelji s područja središnje Hrvatske je akcijom Electroluxa i UNICEF-a dobilo prijeko potrebnu podršku u osiguravanju boljih životnih uvjeta za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Donacija tvrtke Electrolux i njezinih kupaca omogućila je sudjelovanje stručnjaka u daljnjem razvoju udomiteljstva za djecu u Republici Hrvatskoj. Rezultat ovog uspješnog partnerstva je unaprjeđenje kvalitete udomiteljstva na nacionalnoj razini kroz suradnju s Forumom za kvalitetno udomiteljstvo koji okuplja oko 300 obitelji iz cijele Hrvatske.

994743_10153951627065856_8081624418247467750_n

Kampanjom ‘Male stvari obitelj čine sretnom. Imati obitelj je velika stvar’ veliki je broj građana informiran o udomiteljstvu i njegovoj važnosti za odrastanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Kupnjom Electroluxovih malih kućanskih aparata mnogo je obitelji dalo svoj doprinos kako bi one udomiteljske imale veće mogućnosti opremanja svojih domova i time osigurale veću kvalitetu života djeci kojoj su pružili priliku za odrastanje u sretnom obiteljskom okruženju.

unicef

Primjerice, udomiteljske obitelji za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi u Ivancu i okolici opremljene su malim kućanskim aparatima i pećnicama te su im uređene prostorije udruge gdje djeca provode slobodno vrijeme u zajedničkom druženju, organiziraju rođendanske proslave i druženja.

Kampanju su podržale i brojne poznate osobe koje su se i same po prvi puta upoznale s izazovima i radostima udomiteljstva za djecu uz pomoć Udruge udomitelja ‘Nada’ iz Ivanca. Popularna lica s ekrana Mario Valentić, Mirna Medaković, Nevena Rendeli i Hrvoje Kečkeš dobro su se zabavila družeći se s udomiteljskim obiteljima. Pod stručnim vodstvom vrhunskog chefa Branka Ognjenovića poznati su se okušali u zajedničkom spravljanju kruha, simbola zajedništva i obitelji.

Branko Ognjenović, Nevena Rendeli, Mirna Medaković, Mario Valentić i Hrvoje Kečkeš su podržali humanitarnu akciju Electroluxa i UNICEF-a
Branko Ognjenović, Nevena Rendeli, Mirna Medaković, Mario Valentić i Hrvoje Kečkeš su podržali humanitarnu akciju Electroluxa i UNICEF-a

Budući da je u travnju 2016. godine usvojen Plan razvoja udomiteljstva za djecu za razdoblje 2016–2017, organizacija UNICEF je uz podršku Electroluxa podržala programe edukacije i osnivanja udomiteljskih obitelji, što predstavlja važan korak u unaprjeđivanju ovog važnog društvenog servisa za najranjivije skupine djece. Plan donosi konkretne aktivnosti koje će poduzeti resorno ministarstvo kako bi se unaprijedila kvaliteta i rasprostranjenost udomiteljstva za djecu u Republici Hrvatskoj.

“Electrolux i UNICEF srdačno zahvaljuju svim sudionicima ovih akcija i djeci koja su nam poslala svoje dopisnice pune ljubavi s porukama i crtežima o važnosti obitelji u životu. Drago nam je što smo imali priliku doprinijeti razvitku kvalitetnog udomiteljstva i sigurni smo da ćemo i ubuduće sudjelovati u ovakvim humanitarnim akcijama”, rekao je Ivan Radnić, voditelj prodaje malih kućanskih aparata Electrolux.

Saša Lozar, Mladenka Ravenski, Valentina Otmačić, Bernardica Juretić, Ivan Radnić i Ines Strenja Linić
Saša Lozar, Mladenka Ravenski, Valentina Otmačić, Bernardica Juretić, Ivan Radnić i Ines Strenja Linić

Komentiraj