Esktremni toplinski val koji je pogodio Australio uzrokovao je smrt više od 90 divljih konja, objavile su tamošnje vlasti, prenosi BBC.

Rendžeri su prošlog tjedna pronašli mrtve i umiruće životinje u presušenom izvoru vode u blizini Alice Springsa. Oko 40 životinja već je uginulo od dehidracije i gladi. Više od 200 ih je pronađeno u vrlo teškom stanju te su eutanazirani.

“Bio sam užasnut. Nikada nisam vidio ništa slično”, izjavio je lokalac Ralph Turner, koji je uznemirujuće fotografije s mjesta pomora konja objavio na društvenim mrežama. Drugi lokalni stanovnici pričaju kako je na tom izvoru inače uvijek bilo vode te kako konji nisu imali kamo otići.

Uznemirujuće fotografije možete pogledati OVDJE.

Vlasti planiraju etanizirati oko 120 domaćih konja, magaraca i deva, koje umiru od žeđi i na rubu su uginuća. Najviše dnevne temperature u Australiji danima dosežu gotovo 50 Celzijevih stupnjeva, a ekstremnim vrućinama ne nazire se kraj.

Mediji su javljali i o nasukavanju više od milijun mrtvih riba na obalama rijeka, te o pomoru čak trećine šišmiša u New South Walesu.

Komentiraj