FaH

EKSPRES OTKAZ: Jose Mourinho napustio Chelsea

Jose Mourinho je s Chelsajem osvojio tri naslova prvaka, jednako toliko Liga kupova, jedan FA Kup i Superkup te tako postao najuspješniji trener u klupskoj povijesti. Naime, ništa od navedenoga nije bilo od velikog značaja na sastanku na kojem je ekspresno dobio otkaz.

Tada još uvijek aktualni menadžer došao je održati jutarnji trening u kampu Cobham, nakon čega je zajedno s igračima i suradnicima sjeo na tradicionalni božićni ručak. U 14 sati predsjednik Bruce Buck i direktor Eugene Tenenbaum došli su u Cobham i nakon završenog ručka pozvali su Mourinha na sastanak. U manje od 10 minuta objašnjeno mu je da više nije trener Chelseaja, a zajedno s njim klub napuštaju njegovi dugogodišnji suradnici Rui Faria i Silvino Louro navodi portal Index.
Bruce Buck i Eugene Tenenbaum su odmah nakon obavijesti o otkazu napustili trening-kamp a Mourinho je ostao do 16 sati kako bi pokupio stvari i pozdravio se s osobljem. Portugalac je zapravo na plaćenom dopustu i dok ne nađe novi posao i dalje će primati “osobni dohodak” od Chelseaja, koji mu prema ugovoru potpisanom u kolovozu, jamči 250 tisuća funti tjedno ili 13 milijuna godišnje.

Komentiraj