FaH

PAKLENA NOĆ U ANKARI: Poginule 34 osobe, više od 70 ozlijeđenih

Trideset i četiri osobe poginule su u nedjelju kada je autobomba eksplodirala na prepunom prometnom i trgovačkom čvorištu u srcu glavnog turskog grada Ankare, objavio je turski ministar zdravstva.

Mehmet Muezzingoglu je rekao da je u bolnice prebačeno 125 ozlijeđenih, od kojih 19 u kritičnom stanju. Vjeruje se da su među poginulima i dvojica napadača, dodao je.

Ministar unutarnjih poslova najavio je da će ime organizacije odgovorne za napad objaviti u ponedjeljak, kada se dovrši istraga.

Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za napad.

Turski predsjednik Tayyip Erdogan izjavio je da napad neće umanjiti odlučnost Turske u borbi protiv terorizma i da država nikad neće odustati od prava da brani svoje građane.

Terorističke organizacije napadaju nevine civile, jer gube u borbi protiv naših snaga sigurnosti, istaknuo je Erdogan i dodao da je Turska postala ciljem terorista zbog nestabilnosti u regiji posljednjih godina.

Očevici prenose da se eksplozija mogla čuti na udaljenosti od 2,5 kilometra, a gust oblak dima uzdizao se nad središtem grada.

Područje blizu zgrade suda i ministarstava pravosuđa i unutarnjih poslova bilo je prepuno ljudi kada je eksplozija odjeknula u 18.43 sati po lokalnom vremenu, objavila je državna televizija TRT.

Televizija navodi da je autobomba eksplodirala uz autobus s 20 putnika, blizu parka Guven u četvrti Kizilay.

Vlada tvrdi da su napad 17. veljače u Ankari, u kojem je poginulo 29 ljudi, izveli kurski militanti. Taj se napad dogodio blizu vojne baze, parlamenta i drugih vladinih ustanova.

Militanti Islamske države izveli su od lipnja 2015. najmanje četiri bombaška napada u Turskoj.

Napade na vladine institucije i NATO u prošlosti su izvodile i lokalne džihadističke skupine te ljevičarski radikali.

 

https://www.youtube.com/watch?v=xtLj3TVA2SQ

 

Komentiraj