Eksplozije u blizini autobusa nogometnog kluba Borussia iz Dortmunda policija zasad ne tretira kao teroristički napad, ali je u utorak navečer priopćeno kako se radi o ozbiljnom napadu.

“Prema prvim spoznajama policija polazi od napada pomoću ozbiljnih eksplozivnih naprava”, priopćeno je iz policije u Dormundu.

Policija je potvrdila prijašnja nagađanja da su se tri eksplozivne naprave, koje su eksplodirale oko 19 sati u trenutku kada se momčad nalazila na putu iz hotela na jugu Dortmunda prema stadionu, nalazile uz sam autobus.

“Moguće je da su eksplozivne naprave bile skrivene u živici pored jednog parkirališta”, stoji nadalje u priopćenju.

U posebnu priopćenju govori se o još jednom “sumnjivom objektu” pronađenom u blizini hotela u kojem su odsjeli igrači.

Prije toga je agencija dpa, pozivajući se na izvore u sigurnosnim službama, javila kako policija zasad ne polazi od terorističkog napada.

Policija je za 23 sata najavila konferenciju za tisak.

Zbog eksplozije, prilikom koje je lakše ozlijeđen igrač Dortmunda Marc Bartra, je večerašnja utakmica između Borussije i AS Monaca odgođena za srijedu.

Obrambeni igrač Marc Bartra je zadobio ogrebotine od stakla koje se rasprskalo po unutrašnjosti autobusa nakon eksplozije.

Ubrzo nakon eksplozije potporu igračima izrazili su predstavnici politike i sporta.

“Želimo brzi oporavak Marcu Bartri. Veličanstvena reakcija navijača AS Monaco. Večeras su svi uz Dortmund”, poručio je glasnogovornik Savezne vlade Steffen Seibert preko Twittera.

Svoju podršku igračima Borussije dao je i socijaldemokratski kandidat za kancelara Martin Schulz.

Poruke podrške dolaze i iz svijeta nogometa. FC Barcelona, Bayern iz Muenchena kao i lokalni rival Schalke 04 zaželjeli su ozlijeđenom Marcu Bartri brz oporavak.

Komentiraj